Afbeelding

Tabonon wint 39e Jopie van Kilsdonk toernooi

· leestijd 1 minuut Algemeen

Tabonon wint 39e Jopie van Kilsdonktoernooi in WRZV hallen

Afgelopen zaterdag werd in de WRZV hallen het jaarlijkse Jopie van Kilsdonktoernooi door de WRZV georganiseerd. Totaal achttien herenteams en vier damesteams streden vanaf de vroeg in de ochtend tot in de late middag om de grote wisselbekers.

De wedstrijden in de poulefase gaven een wisselend beeld qua spanning. De poule waar latere finalist VT Benz zat was achteraf het meest spannend. In deze poule wist SC PEC Zwolle bijna te verrassen na een goede start en een gelijkspel tegen latere kwartfinalist KPS Steigerbouw. VT Benz verloor in de poule verrassend van KPS en won uiteindelijk van ZWOVAA, waardoor de Kampenaren als nummer één in de poule zich kon plaatsen voor de kwartfinales.

De andere finalisten voor de kwartfinales waren titelverdediger Connipony Rosteam, Oud-Edon, Marrakech, Tabonon en The Black Stars.

Connipony Rosteam had strafschoppen nodig om Oud Edon te verslaan en de halve finales te bereiken. Hetzelfde overkwam ook Marrakech, die na winst op strafschoppen zich kon opmaken voor de halve finales. VT Benz versloeg dit keer wel de steigerbouwers van KPS en Tabonon was te sterk voor ZWOVAA.

De halve finales leverde ook mooie affiches op. Zo won VT Benz met 2-1 van Marrakech en zo schakelde Tabonon de titelverdediger Connipony Rosteam uit na strafschoppen.

De dames finale werd met 2-0 gewonnen door Exstudiantes, die in een spannend duel te sterk was voor vv Berkum.

De laatste wedstrijd van de dag was de herenfinale tussen Tabonon en VT Benz. Tabonon kwam na meerdere kansen terecht op voorsprong via Dani Lohman. VT Benz bracht de spanning terug, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de finalist van vorig jaar. Onder aanvoering van Caleb Rahajaan wist Tabonon nog tweemaal te scoren en won de finale met 3-1.

De fair play prijzen waren bij de heren voor Pandje2.0 en bij de dames voor de Zwolfjes.

Speler van het toernooi was Caleb Rahajaan (Tabonon) en bij de dames Lorie Schepers (Exstudiantes) Beiden ontvingen uit de handen van WRZV voorzitter Freddy Eikelboom en de familie van Kilsdonk een prachtig glazen trophee.

De avond werd gezellig afgesloten met medewerking van Zwolse zanger Wesley.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59