Afbeelding
Eigen foto

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft twee Vivaldi-voorstellingen met Lucie Horsch

Algemeen

ZWOLLE - Het Britten, dat op 2 januari nog te horen was tijdens het Nieuwjaarconcert van de gemeente Zwolle in Theater de Spiegel, geeft nu twee concerten met de zeventienjarige Nederlandse sterblokfluittiste Lucie Horsch.

De concerten zijn op 15 januari in de dorpskerk in Wilp en op 4 februari in de Grote Kerk in Hattem. Horsch was onlangs te gast bij ‘De Wereld Draait Door’ en maakte met haar virtuositeit en charme veel indruk. Het kon dus ook niet uitblijven, een jonge blokfluittiste die furore maakt met haar Vivaldi-cd en een jong en passievol strijkorkest, dat net een speciale voorstelling produceerde over deze componist. Of zou het een rol hebben gespeeld dat Lucie een dochter is van twee professionele cellisten? In ieder geval vonden ze elkaar en staan er nu twee avonden op het programma, met als belangrijk onderdeel de fluitconcerten van Vivaldi. Zo wordt ‘La notte’ gespeeld uit het concert voor fluit en orkest No.2, en ‘La Tempesta di mare’ uit het concert voor fluit en orkest in F. Maar ook het requiem van Popper en de optimistische Serenade voor strijkers van Dvorák. “Wat Lucie Horsch aan passie, elan en nuance uit het klinkend stukje hout weet te halen, grenst aan het ongelooflijke”, stelt klassiek.nl.

Het concert in de dorpskerk in Wilp begint om 15.00 uur. De musici beginnen in de Grote- of AndreasKerk in Hattem om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en kaarten www.hetbritten.nl.