Afbeelding
Stefan Lanjouw

Argentijnse tango in Stadscafé Blij

· leestijd 1 minuut Cultuur

Tango Alegría breidt haar activiteiten in Zwolle uit met meer dansfeesten en meer lesmogelijkheden. Daarvoor heeft de tangoschool een nieuwe plek gevonden in Stadscafé Blij. De wens van tangodocenten Joke & Marc om van Zwolle meer en meer een tangostad te maken krijgt steeds meer gestalte. Gedurende zeven jaar timmeren zij hard aan de weg om de meer bekendheid te geven aan deze Zuid-Amerikaanse dans met gratis proeflessen, demonstraties, workshops en openbare dansevenementen.

Dat werpt zijn vruchten af. Startende en gevorderde dansers uit de verre omstreken van Zwolle vinden hun weg naar de tangoschool in De Oude Ambachtsschool aan de Mimosastraat 1 voor wekelijkse en twee-wekelijkse lessen. Wat veel deelnemers aanspreekt tijdens de kennismaking met de dans, is het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn. De aandacht van partners voor elkaar tijdens de lessen en het dansen, het ontmoeten van anderen en de gastvrijheid binnen de school worden ervaren als een wekelijks avondje uit. De essentie van Argentijnse tango is dan ook meteen duidelijk: het is een social dance. Vrijwel iedereen kan het leren dansen, zonder dat er sprake is van afdansen en/of danskampioenschappen. Het gaat om het plezier van het dansen en ontmoeten.

Komende twee weken organiseert Tango Alegría vrijblijvende en gratis proeflessen voor iedereen. Vrijdag 13 januari a.s. om 20:30 uur in De Oude Ambachtsschool en zondag 15 januari a.s. om 15:00 uur op de eerste etage van Stadscafé Blij zijn belangstellenden van harte welkom om mee te doen. Zondag is er aansluitend een tangodansfeest van 16:00 tot 20:30 uur met DJ El Fresco. Meer info een aanmelden kan via info@tangoaleria.com of 06-11626940. www.tangoalegria.com