Afbeelding

Bezoekers kunnen voor 10 euro naar Theater de Spiegel of schouwburg Odeon

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Zwolse Theaters staat op 20, 21 en 22 januari in het teken van het Nationaal Theaterweekend. Theaterliefhebbers kunnen dan heel voordelig voorstellingen bezoeken.

In het derde weekend van januari doen ruim zestig Nederlandse theaters, waaronder Zwolse theaters, mee aan het Bank Giro Loterij Theaterweekend. Van 20 tot en met 22 januari kunnen theaterliefhebbers en mensen die willen kennismaken met het theater extra voordelig naar een aantal voorstellingen toe. Voor elke voorstelling betaalt men 5 euro (jeugdvoorstellingen) of 10 euro.

Het Theaterweekend begint op vrijdagavond 20 januari in het Papenstraattheater met de jeugdvoorstelling Marie B. (10+) van Reuring Theater. Cabaretier René van Meurs staat diezelfde avond in de Dommerholtzaal met zijn voorstelling Even goede Vrienden. Op zaterdag 21 januari is in De Spiegel de alom geprezen musical Watskeburt?! te zien, een hiphopsprookje met de taal, humor en muziek van De Jeugd van Tegenwoordig. In Odeon staat de Haagse Sjaak Bral met zijn voorstelling De Moord op Blonde Dolly. De zondag begint met een Sunday Morning Yoga Rave, oftewel yoga op het podium van de Hemminkzaal met live muziek van Iris Kroes (bekend van The Voice of Holland). ’s Middags zijn in Odeon de voorstellingen Meneer Bork zoekt een woord (4+) en Plato was een Spice Girl van Jan Drost te zien.

Het Theaterweekend speelt zich niet alleen af op het toneel. Op zaterdag 21 januari neemt het Zwols Theaterpakt, bestaande uit Theater Gnaffel, The Young Ones, Theater De Makkers, Kameroperahuis en Theatergroep De Jonge Honden, schouwburg Odeon over. Het resultaat is een goed gevulde dag met voorstellingen om te kijken, workshops om te beleven en open repetities voor een kijkje in de keuken van de Zwolse gezelschappen.

Zie voor meer informatie: www.zwolsetheaters.nl/theaterweekend.