Rott’n Cott’n speelt vrijdagavond 20 januari in De Enk

· leestijd 1 minuut Cultuur

Rott’n Cott’n: “Recht uit het hart, uit het diepst van de ziel!”
Vrijdagavond 20 januari treedt Rott’n Cott’n vanaf 21.00 uur op in Wijkcentrum De Enk in Zwolle. Rott’n Cott’n speelt nummers van een veelheid aan artiesten: o.a. Janis Joplin, Harry Belafonte, Billie Holiday, Cab Calloway, Little Walter, Aretha Franklin, Sonny Boy Williamson, Eva Cassidy, Shirley Bassey en Otis Redding. De entree in De Enk is gratis!

Denk bij Rott’n Cott’n aan katoenplantages. Ruik stampende stoomboten op de Mississippi. Zie harde werkers met lage lonen en hoor hun pure, rauwe muziek. Dat zijn de roots van deze band. Zangeres Dinah Krijgsman doet niets liever; “Het voelt zo goed om de blues te zingen. Recht uit mijn hart, uit het diepst van mijn ziel!”

Optredens van Rott’n Cott’n in 2016 leverden o.a. een gloedvolle recensie op in Moors Magazine. Muziekrecensent Holly Moors beloonde het optreden van Rott’n Cott’n in de Zwolse Goudsteeg21 met de volgende lovende woorden: “Rott’n Cott’n presenteerde zich in twee uur tijd als een sublieme, veelzijdige bluesrockband die liet horen dat ook de blues vaak teksten heeft die wat verder en dieper gaan dan je geneigd bent te denken. Als je dat als band voor elkaar kunt krijgen, dat je publiek echt naar de teksten gaat luisteren, dan doe je het bijzonder goed. Dat is voor een heel groot deel te danken aan zangeres Dinah Krijgsman, maar ook aan haar band, met multitalent Sijtze Malda als toetsenist, bassist en basklarinettist (!) Jean-Paul Lamers, drummer Enzio Rossa en vooral ook mondharmonicaspeler, zanger en basgitarist John Beumer. Verbluffende arrangementen -basklarinet en mondharmonica samen bijvoorbeeld- bleken bijzonder effectief, en naast aangrijpende en maatschappijkritische nummers was er ook ruimte voor een vrolijk uitstapje met Cab Calloway’s heerlijke Minnie the Moocher.”

Zie You Tube: www.youtube.com/watch?v=HemPUCmr4y0&feature=youtu.be

Meer informatie: www.facebook.com/RottnCottn

Concertinformatie
Datum: Vrijdag 20 januari 2017
Locatie: Wijkcentrum De Enk, Zwolle
Aanvang: 21.00 uur
Entree: Gratis

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 16 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden