Afbeelding

Ruitersportcentrum Zwolle biedt voor elke paardenliefhebber wat wils

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Paardrijden lijkt als stedeling misschien niet zo voor de hand liggend. Stadsbewoners van Zwolle kunnen echter prima genieten van deze mooie sport bij Ruitercentrum Zwolle aan de Hollewandsweg.

In juni 2015 hebben Hendry en Marjolein van der Steege de manege overgenomen met als doel de ruitersport er voor iedereen toegankelijk te maken. “Jong, oud, ervaren ruiters, beginners en voor elke portemonnee. Iedereen moet zich hier thuis voelen”, benadrukt Hendry van der Steege. Om dat thuisgevoel nog meer te geven, heeft het echtpaar de kantine een huiskamersfeer gegeven met open haard en gezellige bar.

Kinderen vanaf vier jaar kunnen al voor 7,50 euro les krijgen bij Ruitersportcentrum Zwolle. Verder zijn er leskaarten voor drie maanden verkrijgbaar, waarbij ruiters en amazones één keer per week een uur kunnen lessen. Erg leuk zijn ook de ouder/kind lessen. Van der Steege: “Paardrijden is een prachtige sport waarbij je je tegelijkertijd heerlijk kunt ontspannen. Mensen die een eigen paard hebben, kunnen een box huren en van onze faciliteiten gebruik maken.”

Bij Ruitersportcentrum Zwolle staan veel activiteiten op de kalender. Elke maand zijn er bovendien onderlinge wedstrijden. “Wie dat wil, kan zich er meten met de mede-lessers of het eigen niveau verhogen”, aldus Van der Steege. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig eens komen kijken op de avonden of in het weekend, wanneer er altijd volop bedrijvigheid is in de manege. Iedereen die zich in januari of februari aanmeldt voor lessen, krijgt een gratis privéles ter waarde van 30 euro.

Ruitersportcentrum Zwolle

Hollewandsweg 15 a

8014 BE Zwolle

(038) 465 09 85

www.ruitersportcentrumzwolle.nl