Afbeelding

Keuzedeel Koudetechniek vanaf nieuwe schooljaar op TalentStad Beroepscollege

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De vraag naar vaklieden in de koudetechniekbranche groeit. TalentStad Beroepscollege biedt in samenwerking met Van den Brink Koeltechniek uit Kampen het keuzevak Koudetechniek, voor enthousiaste, technische leerlingen die van een goede baan in de toekomst verzekerd willen zijn.

“Zonder specialisten op het gebied van koude- en klimaatsystemen staat de wereld stil”, zegt accountmanager Wim Kanis. Van airconditioning tot industriële koudesystemen, van vriesvak tot biertap: er is steeds meer vraag naar mensen met kennis van zaken in het brede spectrum van de koudetechniek. “Het is een hot item”, volgens Kanis. “Overal gaat het over het broeikaseffect en de klimaatverandering. En met al die ontwikkelingen groeit ook de vraag naar vakmanschap. Daarom zijn wij als bedrijf actief op zoek naar enthousiaste toekomstige monteurs. En dat doen we het liefst op vmbo’s, want daar maken de leerlingen hun beroepskeuze.” TalentStad speelt hier op in. “Dit is precies zoals we het heel graag zien”, zegt relatiebeheerder Annemiek Brink. “Als het bedrijfsleven het initiatief neemt, weten wij waaraan behoefte is. In de techniek maak je goede kans op een baan, en in de koudetechniek zeker.”

Kanis: “In de koudetechniek ben je zowel bezig met elektrotechniek, als werktuigbouw en een ICT. Je hebt doorgroeimogelijkheden en je kunt in allerlei branches terecht: scheepvaart, horeca, industrie en bijvoorbeeld het supermarktwezen.” Koudetechniek is vanaf het volgende schoolseizoen onderdeel van het profiel PIE (Produceren, Installeren, Energie): 100 lesuren, waarvan 60 procent theorie en 40 procent praktijk.

Op donderdag 2 februari is er een Open Lesmiddag bij Taletnstad. Aanmelden kan via www.talentstad.nl. Op dinsdag 14 februari is er een extra Informatieavond (Open Huis gemist?) van 18.30 tot 20.30 uur.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09