Afbeelding
Edwin Goed

Verrassend pianoconcert ArtEZ Conservatorium

· leestijd 1 minuut Cultuur

De pianoafdelingen Jazz & Pop en Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle geven op donderdag 26 januari om 20.00 uur een veelzijdig en verrassend concert in Schouwburg Odeon. Centraal staat het instrument als ideaal transportmiddel voor vele soorten muziek: van klassieke Schwung naar hippe Swing via allerlei tussenliggende haltes. Het concert wordt uitgevoerd door onder anderen Helena Basilova, Tilmar Junius, Alie Kruisselbrink, Steven Faber en studenten.

Helena Basilova
Helena Basilova vindt het belangrijk om het bereik en de bandbreedte van de klassieke muziek te vergroten en zoekt daarom naar manieren om haar pianospel te combineren met bijvoorbeeld poëzie, film, beeldende kunst of jazz. Ook blijft ze altijd op zoek naar nieuwe manieren en locaties om haar muziek tot leven te brengen. Door haar afkomst voelt ze een sterke band met Russische componisten, die daarom vaak in haar programmakeuzes terug zijn te horen.

Tilmar Junius
Tilmar Junius, veelzijdig pianist en hoofd van de opleiding Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium, speelt in eigen bands zoals het Tilmar Junius Trio (met bassist Jan Voogd en drummer Wim Kegel) en in verschillende jazzformaties. Muziek die gekenmerkt wordt door muzikaal avontuur en veel onderlinge interactie

Alie Kruisselbrink
In de regio is Alie Kruisselbrink regelmatig te horen als begeleidster van zowel blazers, zangers als strijkers. Alle grote koorwerken van Bach, Mendelssohn, Mozart, Haydn en kleinere koorwerken van o.a. Vaughan Williams, Rutter, Fauré en Brahms heeft ze als pianiste van verschillende oratoriumverenigingen begeleid. Ze is 10 jaar verbonden geweest aan de operettevereniging NZOV in Zwolle.

Steven Faber
Naast concerten met instrumentale ensembles verzorgt Steven Faber vooral recitals met zangers.

Regelmatig wordt Steven gevraagd voor het uitvoeren van nieuwe muziek en werken voor koor en piano, zoals de ‘Petite messe solennelle’ van Rossini en de ‘Carmina Burana’ van Orff.

Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
T
oegang € 10,-/CJP € 7,50
Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of reserveren via https://zwolsetheaters.nl