Afbeelding

Expositie Zwollenaar Rosanne Boers

Cultuur

Expositie.

Zwollenaar Rosanne Boers heeft op 4 en 5 februari haar solo expositie in Galerie Mouski, te vinden op het plein van DOAS (de oude ambachtsschool).

Rosanne Boers laat zich inspireren door gebeurtenissen en plekken die voor haar persoonlijke waarde hebben. Het medium dat ze gebruik bevindt zich voornamelijk op het platte vlak. Rosanne maak schilderijen, gebruikt soms tape en draad en ze beschilderd foto’s. Wanneer Rosanne op een foto schildert ontstaat er een strijd tussen de foto en de verf. De foto wordt plat en de verf gaat leven. Dat is iets wat haar fascineert, wat ontstaat er in het beeld als ze zo’n ingreep doet? Op welke manier kan ze het verleden beïnvloeden? Hoe geeft ze een oude herinnering een nieuw leven? Wat is de werkelijkheid? De foto of de verf? En welke betekenis is gerelateerd aan de verf in combinatie met de foto?

In elk moment zoekt ze de essentie van haar landschap. De ruis verdwijnt, dat wat overblijft is het werk van Rosanne Boers.

Zaterdag 4 februari 11:00-20:00. Vanaf 17:00 uur kun je genieten van soep, bier en vertier. Zondag 5 februari is de expositie geopend van 11:00-17:00 uur.

Galerie Mouski is dé nieuwe galerie in Zwolle. Met elke eerste weekend van de maand een solo expositie van hedendaagse kunstenaars.

meer info kunt u vinden op www.galeriemouski.nl

Facebook | Instagram @galeriemouski