Kingsley Ehizibue aan de bal
Kingsley Ehizibue aan de bal Pedro Sluiter

Doelman en rechtsbuiten steken hand in eigen boezem na nederlaag PEC Zwolle

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Verliezen, of winnen, doe je uiteraard als team, maar na de 1-2 nederlaag tegen FC Twente voelen twee spelers van PEC Zwolle zich extra schuldig. Kingsley Ehizibue en Mickey van der Hart oordelen keihard over zichzelf. De eerste mist twee opgelegde kansen (maar wordt desalniettemin verkozen tot Zwolse ‘Man of the Match’), de tweede is met een mispeer de veroorzaker van het voor Twente winnende doelpunt.

Met twee nederlagen in drie duels kun je moeilijk zeggen dat PEC de weg naar boven heeft ingezet, maar de ploeg is goed uit de winterstop gekomen. Dat laat het ook in de thuiswedstrijd tegen Twente weer zien. Maar waar PEC het zich een week eerder tegen ADO nog kan veroorloven om wat kansen te missen, kost dat tegen FC Twente dure punten. “We staan nog steeds in het degradatiehoekje, maar niet qua voetbal. Het is jammer dat we schoonheid niet omzetten in resultaat. We hebben van onszelf verloren”, zegt trainer Ron Jans op de persconferentie.

Onder meer de speler die voor de tweede week op rij de Zwolse man van de wedstrijd is, laat kansen liggen. Kingsley Ehizibue verzorgt vanaf de rechterflank weliswaar de assist op de gelijkmaker van Queensy Menig, na de wedstrijd blijven bij hem vooral de twee gemiste kansen hangen.

Op slag van rust wordt de rechtsbuiten schuin voor het doel vrij gezet door spits Nicolai Brock-Madsen. Zijn schuiver mist precisie en wordt door doelman Nick Marsman gekeerd. “Dat was een goede redding, maar die had ik moeten maken. Ik had ze allebei moeten maken”, verzucht Ehizibue. In de 87ste minuut -PEC speelt dan al bijna veertig minuten met een man meer vanwege een rode kaart van Bersant Celina voor natrappen- kopt de bij CSV ‘28 opgeleide Ehizibue een voorzet van Bram van Polen net voorlangs. “Ik voel me wel schuldig. Deze drie punten hadden we nodig. Ik heb wel goed gespeeld, maar niet goed genoeg. Anders had ik wel gescoord”, sipt Ehizibue, die met een fikse verkoudheid kampt. “Ik heb wel getraind, maar het verder rustig aan gedaan. Na de wedstrijd komt het allemaal weer los”, snottert hij.

De speler die zich zo mogelijk nog slechter voelt dan Ehizibue is doelman Van der Hart. Zijn fout, waar in de 56ste minuut de 1-2 uitkomt, blijkt uiteindelijk fataal. Van der Hart is alert bij een diepe bal, maar schiet hem vervolgens zomaar in de voeten van Oussama Assaidi. Die lobt de bal van een meter of dertig keurig over de terugrennende Van der Hart in het doel. "Er is maar één die je deze nederlaag kunt verwijten en dat ben ik. Ik wil die bal wegschieten en ik raak hem helemaal verkeerd. Hij schiet hem goed in, maar dit mag niet gebeuren."

Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden