Afbeelding
Eigen foto

Muurcartoon vrolijkt wachtkamer van huisartsen op

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - Wie een afspraak heeft bij huisartsenpraktijk Holtenzorg aan het Straussplein in Holtenbroek, kan zich sinds kort in de wachtkamer vermaken met een bijzondere muurschildering. Het vrolijke werk van de Zwolse muurkunstenares Henrike Joziasse werd geschilderd in opdracht van het huisartsenteam.

De wachtkamer. Iedereen zit er wel eens, en over het algemeen is dat niet voor zijn of haar plezier. Voor veel mensen brengt een bezoek aan de dokter spanning met zich mee. Een beetje afleiding is dan wel gewenst. Toen de praktijk van dokter Barkmeyer, dokter Boote en dokter Oosterom onlangs een nieuwe naam én een grote opknapbeurt kreeg, werd er dan ook nagedacht over het opvrolijken van deze ruimte. Er ontstond het idee van een muurschildering en Henrike Joziasse werd met haar bedrijf ‘de Muurkunstenares’ hiervoor ingeschakeld.

“De opdracht was een muurschildering te maken die past bij het karakter van de praktijk”, vertelt Joziasse. “Dat karakter kenmerkt zich door de persoonlijke en informele sfeer, waar ruimte is voor een vleugje humor. Zodoende werd de keuze voor een cartoon al snel gemaakt”. De Muurkunstenares ontwierp een karikatuur waarin alle personeelsleden werden verwerkt, tot groot vermaak van de medewerkers en de wachtende patiënten. Velen herkennen op de afbeelding meteen dokter Barkmeyer, met een angstaanjagend grote spuit in zijn hand, maar ook de assistentes, praktijkmanager en verpleegkundigen, die in de muurschildering de rol aannemen van angstige patiënten. De reacties van de patiënten en het personeel zijn volgens Joziasse unaniem positief.