Afbeelding

De Bijbel verkennen met meer dan je hoofd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - “Je kunt puur lezen wat er staat maar je ook helemaal inleven in een Bijbelverhaal. Stel je een ontmoeting voor met Jezus bij een waterput, wat zou je hem dan vragen?” Aan het woord is stadspastor Mariska van Beusichem. Zij begint in de Grote Kerk Zwolle met de cursus ‘Bijbellezen met hoofd, hart, handen en voeten’, waarbij niet alleen de tekst maar ook het ondergaan ervan centraal staat.

Je kunt daarbij denken aan dans (de Bibliodans), drama en meditatie om een paar voorbeelden te noemen. Van Beusichem: “Veel mensen die de Bijbel lezen, zijn gewend om dat vragenderwijs te doen. Ze hopen al lezend antwoorden te krijgen. Je kunt het echter omdraaien door de Bijbel jou een vraag te laten stellen. Een voorbeeld? Ik las zelf eens een psalm met als strekking dat je vertrouwen moet hebben en niet alles in de hand moet willen houden. ‘Wat betekent dit voor mij?’ vroeg ik mij af. Het confronteerde mij met mijn drang naar perfectionisme. Mijn eigen afgod en subtieler dan lust of materialisme.”

Van Beusichem hoopt dat de deelnemers hun eigen antwoorden vinden, of geprikkeld worden op zoek te gaan. Deze serie van vijf bijeenkomsten vindt plaats in de consistorie van de Grote Kerk op 2 en 16 februari en 16, 23 en 30 maart. Aanvang: 20.15 uur. Een avond bijwonen kost 15 euro en voor de hele serie betaal je 70 euro. Meer informatie opvragen en / of aanmelden kan door een mail te sturen naar stadspastor@grotekerkzwolle.nl. Opgave kan ook via www.grotekerkzwolle.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden