Afbeelding
Eigen foto

Fraterhuis Academie behandelt ‘Unknown Brood’

Algemeen

BINNENSTAD - De Fraterhuis Academie verwelkomt op zaterdag 4 februari regisseur Dennis Alink en cameraman Thomas van der Gronde van de documentaire ‘Unknown Brood’.

Met de bespreking en vertoning van deze documentaire geven ze een inkijkje in hun manier van werken. Alink en Van der Gronde werkten recentelijk samen aan de documentaire Unknown Brood over de Zwolse muzikant Herman Brood. In dit college vertellen ze over het keuze- en maakproces van een film voor groot doek, met als uitgangspunt de filmische documentaire. Aan de hand van cinematografische aspecten geven ze een inkijkje in hun manier van werken, geïllustreerd met fragmenten en gevolgd door de vertoning van de film. Alink studeerde in 2013 af van de Filmacademie in Amsterdam. In 2014 debuteerde hij op het IDFA met zijn eerste documentaire Sluizer Speaks, over de laatste jaren van het leven van de cineast George Sluizer. Van der Gronde studeerde tevens in 2013 af van de Filmacademie. Tijdens zijn studie liep hij stage als tweede camera-operator bij de speelfilm Chez Nous bij cameraman Rolf Dekens. In november 2015 ging hun documentaire Unknown Brood in première op het IDFA.

De Fraterhuis Academie is van 11.00 tot 14.00 uur. De entreeprijs bedraagt 15 euro regulier en 10 euro voor Vrienden/studenten.