Barbara Timmermans

Dieselmotor handbalheren van Travelbags/HV Zwolle laat op toeren tegen UGHV

Zondag 29 januari 2017 mochten de Heren 1 van Travelbags/HV Zwolle weer aantreden, dit keer was UGHV de tegenstander in Sporthal Zwolle Zuid. De uitwedstrijd was moeizaam gewonnen, dit namen de heren mee naar de wedstrijd in het achterhoofd. Daarbij miste Travelbags/HV Zwolle de tweede lijn schutter Rik Talens i.v.m. een blessure. Na het winnen van de tos gingen de wedstrijd van start.Moeizaam, zo kun je de eerste helft wel omschrijven. De doelpunten waren schaars in het begin. Robert ter stege nam de taak op zich om de geblesseerde Rik Talens te doen vervangen en met succes! Met een paar goede aanvallen, waarin er goed druk werd gezet, benutte deze zijn kansen.
Alleen met goede aanvallen troffen de Zwollenaren doel. Daartegenover zette UGHV uit Ulft goede gerichte afstandsschoten, die op hun beurt ook doel troffen. UGHV kon tot 7-7 bij blijven, daarna liepen de Zwollenaren uit tot de ruststand was bereikt van (slechts) 10-7.

In de rust moesten de heren concluderen dat de verdediging de laatste 10 min van de eerste helft goed stond. Dat moest vast gehouden worden. De aanvallen gingen redelijk, echter iets meer druk en snelheid zou wenselijk zijn. Mochten de heren van Travelbags/HV Zwolle daartoe in staat zijn, konden ze de wedstrijd naar zich toe trekken. En zo geschiedde het.

De verdediging werd iets open gezet, zodat de tweede lijn schutters van UGHV het moeilijker kregen.
Daarnaast werd er weer goed gebruik gemaakt van de snelheid van Lesley Rigter. Ook Robert ter Stege ging goed door waar hij mee bezig was.... Doelpunten maken.

Doordat de verdediging als een huis stond en het team meer als team ging functioneren, bouwde de heren van Travelbags/HV Zwolle de voorsprong uit.Tot 13-10 bleef UGHV bij, daarna liepen de Zwollenaren uit naar 22-11. De uiteindelijke uitslag werd dan ook 23-13 in het voordeel van Travelbags/HV Zwolle.

Zo blijven de Zwollenaren op koers om het kampioenschap binnen te halen, of het ongeslagen gaat worden is de vraag.

Er komen voor de Zwollenaren nu lastige wedstrijden aan, de nummers 2, 3 en 4 staan voor de komende weken op het programma:
05 Feb OBW uit (tweede in de competitie)
12 Feb Duiven thuis derde in de competitie)