Barbara Timmermans

Handbaldames Travelbags/HV Zwolle te sterk voor Artemis

Zondag 30 januari stond de wedstrijd tegen Artemis op het programma. Na twee nederlagen op rij aan Zwolse kant, werd het tijd om weer eens te winnen.

De wedstrijd begon slap, er werd slecht gecommuniceerd in de dekking, waardoor de cirkelspeelster van Artemis te vaak wist te scoren. Hierdoor was het na een kleine 10 minuten te hebben gespeeld al 3-5 in het voordeel van Artemis.

Hierna werden er afspraken gemaakt en werd de wedstrijd overgenomen door de Zwollenaren. Despina Englezos nam het voortouw in deze inhaalslag en wist niet alleen de dekking weer neer te zetten, maar scoorde zelf ook nog een aantal keer. Zwolle ging de rust in met een 15-10 voorsprong.

In de tweede helft gingen de dames van Zwolle weer verder waar ze waren gebleven. Sharmaine Oerbekke zat goed in de wedstrijd en wist meerdere keren te scoren vanaf de linkerkant. In de laatste 10 minuten hield het scoren even op. Van beide kanten was er weinig creativiteit en het lukte de dames van Zwolle niet om het netje te vinden.

Gelukkig was er de gehele tweede helft wel een voorsprong van minimaal 5 doelpunten, waardoor de overwinning niet in gevaar is geweest. Dit gaf de trainer de kans om Lindsey van Delden (keepster van de A1) het doel nog 5 minuten te gunnen. Het eindresultaat was dan ook 25-18 in het voordeel van Zwolle.

Volgende week zondag 5 februari zijn de dames te zien in Bathmen, waar zij aantreden tegen ABS DS1. De wedstrijd begint om 12:30 uur in Sporthal De Uutvlog.