"Zwolle zingt hemels!"

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op 11 februari organiseert de Zwolse Zangraad voor de 18e keer het zangfestival “Zwolle zingt!”.

In de Grote of St. Michaelskerk treden tussen 11.00 en 17.50 uur 22 koren voor u op. Het thema is dit jaar “Zwolle zingt hemels!”: de koren zijn verplicht tenminste één nummer te brengen waarin de hemel (in welke betekenis dan ook) bezongen wordt.

De koren zijn zeer verschillend van aard: van klassiek tot pop, van oude muziek tot zeemansliederen, van groot (70) tot klein (6), zowel mannen- als vrouwenkoren. Neem dus uw hele gezin mee om naar alle zangers te komen luisteren. De toegang is gratis.

Daarnaast worden er drie workshops van twee uur aangeboden, waar iedereen die van zingen houdt voor slechts € 15 aan mee kan doen. U hoeft dus geen lid van een koor te zijn. Opgave via de website of op de dag zelf.

  • Workshop Stemvorming door Franka van Essen. Franka heeft een heel eigen aanpak, gebaseerd op de bekende Estill-methode, waar de deelnemers erg enthousiast over zijn.
  • Workshop Kleinkunst door Mip van der Heide. In deze workshop worden met name ook Nederlandstalige cabaretliedjes behandeld. Natuurlijk wordt het geleerde ook voor het publiek gepresenteerd.
  • Scratchkoor Oude muziek door Coert Bremmers. Scratch betekent met niets beginnen. De deelnemers krijgen tevoren de muziek thuisgestuurd (PDF- en muziekbestanden), zodat de eigen partij voorbereid kan worden. Op de dag zelf wordt een koor gevormd uit de zangers die zich opgegeven hebben, maar die elkaar vaak niet kennen. Dit doet Coert al een paar jaar voor ons. Het is iedere keer weer verbluffend hoe de deelnemers in twee uur tijd enkele liederen kunnen instuderen en voor het publiek presenteren.

Voor verdere details zie onze website: zwolle-zingt.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden