Nieuw quiltboek van Maaike Bakker

Cultuur

Persbericht

Nieuw quiltboek van Maaike Bakker

Het nieuwste quiltboek van Maaike Bakker uit Diever heet ‘Quilts naar William Morris’. Dit boek wordt op de Handwerkbeurs in de IJsselhallen in Zwolle (9 t/m 12 februari) gepresenteerd. Het gaat om het negende quiltboek van Maaike.

Na een serie van vijf Engelstalige quiltboeken heeft zij nu weer, op velerlei verzoek, een Nederlandstalig boek geschreven. Voor dit boek heeft Maaike Bakker zich laten inspireren door de uitbundige natuur in een warme Engelse zomer en door het werk van de 19e-eeuwse Engelse kunstenaar William Morris. Hij vond zijn inspiratie zowel in het plattelandsleven als in de rijkdom van organische vormen in de natuur. Uiteindelijk leidde zijn vele kunstzinnige activiteiten tot de Jugendstil- of Art Nouveau-stroming.

Er zijn 21 prachtige quilts in het boek opgenomen. Ze zijn gemaakt met meerdere patchwork- en applicatie-technieken. In het boek wordt helder beschreven hoe die quilts het beste gemaakt kunnen worden. Zowel beginnende als gevorderde quilters kunnen, met dit boek als basis, direct aan de slag.

Een aantal quilts uit het boek zal tijdens de Handwerkbeurs tentoon worden gesteld.

‘Quilts naar William Morris’ kost € 19,95. Het boek is op de beurs te koop, bij verschillende quiltwinkels en in de webwinkel www.maaikebakker.eu.

Einde persbericht

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie: Maaike Bakker: tel. 0521-593259 of maaikebakker@planet.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30