Afbeelding

Moulettes uit Brighton spelen progressieve rock en alt-folk in Goudsteeg21

· leestijd 1 minuut Cultuur

Delicious music played with acoustic virtuosity. Complex and beautiful. Intriguing and unique.

ZWOLLE - Zaterdagavond 18 februari treedt Moulettes uit Brighton op in Goudsteeg21. De band bestaat uit Hannah Miller (cello, synth, zang), Oliver Austin (drum, synth, zang), Jim Mortimore (bas, moog) en Raevennan Husbandes (zang, gitaar).

Mulettes is opgericht in 2002. Dit jaar verschenen de LP ‘Preternatural’, die werd opgenomen in de studio van Malcolm Mortimore, drummer van de legendarische prog-rock band Gentle Giant. Moulettes combineert progressieve rock en alt-folk met klassieke elementen. Virtuoos gespeeld op ‘popinstrumenten’ als gitaar, bas en drums en klassieke instrumenten als fagot en cello. Een prachtige symbiose tussen elektronisch en akoestisch. Wonderbaarlijke toegankelijke songs met orkestrale klanken, rijke vocale harmonieën en experimentele arrangementen schetsen een haast surrealistische wereld, bevolkt door fascinerende natuur en de meest intrigerende wezens. Dankzij haar eigenzinnigheid heeft Moulettes al vele nominaties en prijzen gewonnen in thuisland Engeland en speelden zij op vele -ook internationale- podia en festivals als Glastonbury en Cropredy.

MOJO: “This delicious music is played with acoustic virtuosity. Complex and beautiful. Intriguing and unique.”

Meer informatie
Moulettes performing ‘Behemooth’ at Sofar Oxford: www.youtu.be/ocpTgeaHiys
Moulettes 'Puffer Fish Love' live at Band on the Wall: www.youtu.be/LZ-nnv0AWeA
Bandsite: www.moulettes.co.uk

Concertinformatie
Adres: Culturele Delfplaats Goudsteeg21: Goudsteeg 21 Zwolle. www.goudsteeg21.nl
Aanvang 20:30 uur. Kassa open 20:00 uur. Entree € 15,00
Voorverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, tel: 038-4233419 / info@minstrel.nl

Upcoming
Zaterdag 25 maart 2017: Constantine Hastalis (US) en Trappist Afterland (Aus)

Goudsteeg21 is een nieuw theaterinitiatief in Zwolle in de prachtige middeleeuwse zaal in het voormalige Muzerie pand in de Zwolse binnenstad. Goudsteeg21 wil het Zwolse publiek in aanraking brengen met interessante artiesten en kunstenaars. Hiertoe wordt een avontuurlijk en eigenzinnig programma samengesteld dat een aanvulling is op datgene dat elders in de stad wordt aangeboden.

Vacatures
Goudsteeg21 is een kleine, doch groeiende club. Om haar ideeën en plannen te verwezenlijken heeft zij een grotere organisatie nodig. Daarom is Goudsteeg21 op zoek naar meer medewerkers. Interesse? Stuur dan een berichtje naar goudsteeg21@gmail.com.