Afbeelding
Erik-Jan Berends

Schoenmaker H. Potjes viert 25-jarig bestaan

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Schoenmaker H. Potjes aan de Assendorperstraat viert haar 25-jarige bestaan. Begonnen aan de overkant van de straat is de ambachtelijke zaak nu alweer twintig jaar gevestigd op nummer 55.

Als veertienjarige jongen liep Henrie Potjes de zaak van Ad Vlot in de Thomas a Kempisstraat binnen. “Ik begon er eigenlijk als hulp om het pand op te knappen, maar kreeg daarna een vakantiebaantje”, herinnert hij zich. “De schoenmakerij vond ik erg leuk en het contact met mensen beviel me heel goed.” Zijn vader vond wel dat hij zijn opleiding autotechniek aan de streekschool moest afmaken. Dat deed Potjes, maar maakte vervolgens de switch naar schoenmaker. “Vier dagen in de week ging ik werken bij schoenmaker Van Amerom en één dag in de week naar school. Een aantal jaren later wilde Van Amerom met zijn bedrijf naar de binnenstad en zo kregen wij de mogelijkheid het bedrijf aan de Assendorperstraat over te nemen. Dat hebben we gedaan op 5 augustus 1991.

Nu is Schoenmaker H. Potjes nog één van de zeven schoenmakers in Zwolle. “We zijn lid van het gilde en mogen originele materialen gebruiken van Van Bommel en Van Lier, voor zover ze in de collectie zitten”, zegt echtgenote Hennie Potjes die ook in de zaak werkt. “Tevens zijn we gecertificeerd voor het aanpassen van confectieschoenen.” Klanten kunnen bij Schoenmaker H. Potjes verder terecht voor alle reparaties van leer – ook bijvoorbeeld van bankstellen en jassen – zolang het maar in de winkel is te verwerken. Eveneens heeft de zaak een uitgebreid assortiment aan schoenfournituren en is het ook het juiste adres voor naamplaatjes en sleutelservice.

Schoenmaker H. Potjes

Assendorperstraat 55

8012 DG Zwolle

(038) 422 07 80

www.schoenmakerpotjes.nl