Afbeelding

Zoveel mogelijk buurten ‘op zwart’ tijdens Earth Hour

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Tijdens het wereldwijde evenement Earth Hour gaat op veel plaatsen tegelijkertijd het licht uit, zo ging vorig jaar het licht op de Zwolse Peperbus exact tegelijk uit met het licht van de Eiffeltoren in Parijs.

Ook dit jaar wil de organisatie – HeelBreed, Partij voor Cultuur (PVC) en Fotografie Sterre Delemarre – de handen ineen slaan om op opvallende wijze zoveel mogelijk aandacht te vragen voor dit wereldwijde event van WWF en daarmee voor duurzaamheid en bewustwording in het gebruik van energie en onze aarde. Niet alleen in Zwolle, maar in heel Overijssel. Met het initiatief ‘Buurt op Zwart’ wil de organisatie zo veel mogelijk buurten ‘op zwart’ krijgen. “De uitdaging is natuurlijk om je buurt, of straat ook echt helemaal donker te krijgen en daarmee zo min mogelijk energie te verbruiken. Als de hele straat mee doet én je krijgt het op een nette manier óók nog voor elkaar om de straatverlichting uit te krijgen, dan heb je wel een applaus verdiend”, aldus Jeroen van Doornik, Nachtburgemeester van Zwolle. “Ja!”, vult Martijn van Hese, partijleider van de PVC aan: “We maken plannen om de meest uitzonderlijke en creatieve ideeën in beeld te brengen op een eigentijdse manier. Daarvoor moeten we op tour, momenteel zijn we aan ’t inventariseren hoe we dat gaan doen.” Beide heren zijn ambassadeur van Buurt op Zwart en zijn voornemens om net als vorig jaar de beweging een zwengel te geven.

Naast dat het licht uit gaat worden er in de regio tal van leuke 'duistere' activiteiten en bezienswaardigheden georganiseerd, voor jong en oud. In de komende weken zal het platform www.jijenoverijssel.nl met deze activiteiten gevuld worden.