Trainen voor toernooi in Tsjechië.
Trainen voor toernooi in Tsjechië. Pedro Sluiter

HTC vertegenwoordigt Nederland op beachsoccertoernooi in Tsjechië

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – ‘The Road to Praag’ is voor veel Zwolse voetbalfans een dierbare herinnering aan het tot dusverre enige Europese avontuur van de plaatselijke trots, maar ook HTC maakt zich nu op voor ‘Europees voetbal’ in de Tsjechische hoofdstad. Met het onder negen-team speelt het komend weekeinde op de Beach Soccer Junior Cup tegen veel grotere verenigingen uit Tsjechië.

De KNVB Beker hoefde de Holtenbroek Tuinders Combinatie niet te veroveren om deelname aan dit toernooi met twaalf ploegen af te dwingen. Door de winst van een regionaal toernooi met zestien ploegen, dat HTC vorig jaar zelf organiseerde, mocht het meedoen aan de NK in Scheveningen. Daar liet het tussen andere regiokampioenen (-9 jaar) een dermate goede indruk achter dat de Beach Soccer Bond Nederland HTC uitnodigde voor het toernooi in Tsjechië.

‘HTC vertegenwoordigt de Nederlandse eer op een beachsoccertoernooi in Tsjechië’, is te lezen in een door de beachsoccerbond gemaakt fotofilmpje waarin HTC onder 9 aan het voetballen is op het beachsoccerveld op De Pelikaan. Dat doet het al zeven weken lang twee keer per week.

De trainer/leider van het onder 9-team, Brendie Oosterbroek, is er maar wat druk mee. Zijn pupillen kunnen er geen genoeg van krijgen. “Ze willen alleen maar meer trainen”, zegt Oosterbroek, die geen idee heeft hoe hij de kansen van HTC op dat toernooi moet inschatten. Hij wil in ieder geval zo goed mogelijk voor de dag komen in Praag. “Je vertegenwoordigt toch Nederland. En de bond kijkt mee.”

Bram van Polen

De enthousiaste Oosterbroek krijgt (op Facebook) veel reacties van bekenden en onbekenden. “Er was een Italiaanse beachsoccerspeler en iemand van Beach Soccer Rusland die ons succes wenste. Sponsoren melden zich. Voor trainingspakken, tenues, petjes. We weten niet wat we allemaal moeten dragen daar, haha. En Kip2Day bijvoorbeeld wilde weten hoe laat we vertrekken, dan zetten zij hapjes klaar. We vliegen vrijdagavond en gaan maandagavond weer terug. Één basisschool doet nog een beetje moeilijk, maar dat komt wel goed. We zijn zo enthousiast. Geweldig tocht dit?!”, glundert Oosterbroek, die ook nog Bram van Polen, of een andere PEC Zwolle-speler, hoopt te strikken om een boodschap voor de voetballertjes in te spreken. “Dat gaan ze doen.”

Toonaangevend

HTC is één van de toonaangevende verenigingen in Nederland op het gebied van beachsoccer. Het is bezig een commissie te vormen die zich bezighoudt met deze tak van voetbal. De club wil zelf kleinschalig dingen organiseren, zoals een competitie, als het kan met andere Zwolse clubs. En HTC gaat in gesprek met andere voetbalverenigingen, in de regio, die zich bezighouden met beachsoccer. Lees binnenkort meer in De Swollenaer over de plannen van HTC en de beachsoccerbond.

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16