Afbeelding
Tennekes

's-Heerenbroek klimt naar plaats drie na zege op Wijthmen

· leestijd 2 minuten Sport

'S-HEERENBROEK - Of het nou een voorzet is die in het doel waait of een bewust stiftje op doel, het sprookje van Jesper Wennemers zet zich voort. Een week na zijn debuut in het eerste elftal van 's-Heerenbroek maakt de linksbuiten tegen Wijthmen zijn eerste doelpunten. Door de 2-0 zege klimt 's-Heerenbroek naar de derde plaats in 4C.

De zeventienjarige linkspoot beleefde een mooie debuutwedstrijd met twee assists, een week later doet hij er nog een schepje bovenop. Hij tekent voor de 1-0 en de 2-0. Het zijn de enige doelpunten in een weinig verheffend schouwspel tegen Wijthmen. 's-Heerenbroek komt goed uit de startblokken en is in de eerste zes minuten twee keer dichtbij de 1-0, maar daarna komt de klad erin. Wijthmen is vervolgens gelijkwaardig zonder zelf gevaarlijk te worden. De enige die voorin voor wat dreiging zorgt is Kai Smits, en die blijft in de pauze geblesseerd achter. Achterin gaat het op slag van rust fout bij de bezoekers. William Dekker kan zomaar op het doel aflopen en leg de bal breed op Wennemers, die zijn eerste officiële goal niet makkelijker had kunnen maken. "Hij kon ook zelf schieten, maar hij gaf hem mooi af. Ik kon niet missen", glundert de tiener.

Na 58 minuten spelen tekent Wennemers voor zijn tweede. Een beauty, als hij het zo bedoelt althans. Wennemers anticipeert aan de linkerflank op een te harde pass op William Dekker, die vervolgens vrij gaat staan voor het doel. Wennemers ziet zijn medespeler wel staan en lobt de bal over de uitkomende keeper Max Beernink in zijn richting. Dekker hoeft er niet aan te komen, de bal waait zo het doel in. "Het was zeker de bedoeling", zegt Wennemers met een verraderlijke lach, die het hele gesprek niet van zijn gezicht verdwijnt. "Ik twijfelde een beetje, maar schoot toen maar. Daar drinken we een extra biertje op", lacht Wennemers.

De snelle linksbuiten speelde voor de winterstop in het tweede, bij een gebrek aan A-junioren. Vorig jaar speelde hij nog in de B's. Zijn twee jaar oudere broer Sander, linksback, zit al langer bij het eerste. "Ik vind het wel knap hoor, zeventien jaar en dan zo spelen. De 1-0 gaf hem natuurlijk veel vertrouwen", zegt trainer Anton Visscher. Over de tweede heeft ook hij zijn twijfels. "Ik moet het hem nog maar eens vragen. Ik denk dat de wind en wat geluk een rol speelde. Hoe dan ook: het was een schitterende goal."

'Je weet waar je voor traint'

Jeugdspelers laten debuteren en zien schitteren, meedoen in de subtop en aan het einde van de rit misschien wel nacompetitie als beloning. Het is genieten voor Visscher tijdens zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van 's-Heerenbroek. "Hier doe je het voor. De spanning doet een elftal goed. Je weet waar je voor traint. Iedereen komt ook altijd. Als je onderin speelt, kabbelt het maar wat voort." Visscher is bezig aan zijn zesde seizoen bij de gemoedelijke dorpsclub. De afgelopen twee seizoenen eindigde 's-Heerenbroek als tiende.

Wijthmen

Wijthmen blijft na de nederlaag hangen op de twaalfde plaats, tweede van onderen. "In de eerste helft stond het organisatorisch niet slecht", zegt trainer Elvin Matuankotta. "Na die beginfase waren we gelijkwaardig, maar niet gevaarlijk. We krijgen wel kansen om het uit te spelen, maar die laatste pass is telkens onvoldoende. In de tweede helft zag het er steeds minder goed uit. Ik heb wel een veel beter Wijthmen gezien dan vorige week", aldus Matuankotta.

De andere inhaalwedstrijd die op het programma stond, Reaal Dronten-CSV '28, werd wederom afgelast.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
 Jesper Wennemers (rechts) in duel met Karl Pruim
Afbeelding