Nejim El Atiaoui
Nejim El Atiaoui

Pak slaag voor gehavend Dieze West

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Een veldspeler op doel, een A-junior in de spits en een reservebank met slechts twee spelers daarop, beide uit de A1. Er zijn betere omstandigheden denkbaar voor hoofdklasser Dieze West in een wedstrijd tegen de koploper, die pas na de 0-6 genade toont. In de tweede helft komt Dieze West terug tot 2-6 voordat ADO '20 een minuut voor tijd de eindstand op 2-7 bepaalt.

"Ik vind het nog knap dat jullie niet op elkaar gingen zeiken", zegt een speler van ADO '20 als de wedstrijd onder het genot van een sigaretje de revue passeert. Het is een lichtpuntje deze middag voor Dieze West, dat in de tweede helft knokt voor wat het waard is. De gevierde teugels van ADO '20 helpen uiteraard ook mee. Daardoor kunnen Jaouad Akloud en Talha Özen, die tweede met het nodige geluk, de schade beperken tot 2-6. Bijna wordt het, twaalf minuten voor tijd, 3-6 na een fenomenale actie van Danni Lohman. De aanvoerder speelt zich knap vrij tussen drie tegenstanders, maar stuit op doelman Sem van Amersfoort. Anthony Cachemir tikt weliswaar de rebound binnen, maar het feest gaat niet door omdat de achttienjarige invaller buitenspel staat.

"Zij komen er in de eerste helft de hele tijd door. Wat moet je daar als keeper aan doen?", zegt Faisel El Atiaoui als hij teneergeslagen het veld afloopt. Dieze West speelde eerder dit seizoen al eens met oudere broer Nejim El Atiaoui tussen de palen. "Het was Nejim of ik. Ik vond ook dat Nejim beter op het veld kon staan", zegt Faisel, één van de spelers die na dit seizoen de club verlaat. "Jammer, maar ik moet toch verder kijken." Hij mikt op een tweedeklasser, het liefst op zaterdag. El Atiaoui kwam vorig seizoen over van vierdeklasser CSV '28.

Razi Kanseyo heeft in MSC een nieuwe club gevonden. De club uit Meppel speelt dit seizoen met Dieze West in de zondaghoofdklasse A en knokt tegen degradatie. De dertigjarige verdediger, die dit seizoen terugkeerde bij Dieze West na twee seizoenen Berkum, is erg blij met zijn nieuwe club. "Een grote club met een mooie historie", zegt Kanseyo, die in zijn loopbaan transformeerde van middenvelder tot verdediger. Hij is naar eigen zeggen binnen gehaald als linker centrale verdediger of als linksachter.

"Ik vind het mooi om onderdeel te gaan uitmaken van zo'n grote club. Maar eerst wil ik hier op een positieve manier afsluiten." Kanseyo vindt dat Dieze West de wedstrijd goed is doorgekomen. "Met alle problemen dan toch zo spelen. Ik ben trots op de jongens. We hebben alles gegeven."

 Faisel El Atiaoui kan er niet bij.
 Een bal door de benen van Dani Lohman.
 Ricardo van Reek baalt
 Nejim El Atiaoui tackelt op de bal
 Talha Özen
 Jaouad Akloud
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden