Afbeelding

Open Dag Montessorischool en Kinderdagverblijf Smallsteps

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Openbare Montessori Basisschool Zwolle, Smallsteps kinderdagverblijf en de Montessori peutergroep zetten op woensdag 8 maart van 9.00 tot 11.00 uur hun deuren open. De Open Dag biedt ouders de mogelijkheid om kennis te maken, zich te laten informeren en de school te bekijken.

Het pedagogisch-didactisch klimaat op basisschool de Montessori is erop gericht kinderen te begeleiden om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces. De kern van het Montessori onderwijs wordt vaak samengevat in de uitspraak ‘Help mij het zelf te doen’. Het ene kind kan heel goed zelf keuzes maken terwijl een ander hier meer moeite mee heeft en daarom meer van zijn leerkracht aangereikt krijgt. Op de Montessorischool wordt gekeken wat het individuele kind nodig heeft en het onderwijsaanbod wordt hierop aangepast. Want, een kind past zich niet aan op het onderwijs.

Peutergroep

Sinds september 2016 heeft het kinderdagverblijf Schelleboom een speciale peutergroep voor drie uur per dag. Deze groep sluit aan bij Openbare Montessori basisschool Zwolle die in hetzelfde pand zit. Peuters van 3 jaar zijn van harte welkom op maandag, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 8.30 tot 11.30 uur.

Sinds september 2016 zijn er drie Montessori peutergroepen. Deze groepen sluiten aan bij Openbare Montessori Basisschool Zwolle die in hetzelfde pand zit. Peuters van 3 jaar zijn van harte welkom van 07.30 tot 18.30 uur. En hiernaast is er één Montessori peutergroep die, naast de hele dagen, ook korte blokken heeft.

Openbare Montessori Basisschool Zwolle
Energieweg 9
8017 BE Zwolle
(038) 465 42 20
info-montessori@ooz.nl
www.montessori-zwolle.nl

www.smallsteps.info
www.kinderdagverblijf-schelleboom.nl