De 'brief met boerenverstand' voor Mark Rutte gaat viral

Algemeen

CDA-kandidaat Maurits von Martels bereikt binnen 12 uur ruim 100.000 personen

De ‘brief met boerenverstand’ voor Mark Rutte gaat viral

Het filmpje waarin CDA kandidaat kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen reageert op de brief ‘Doe even normaal’ van Mark Rutte aan het Nederlandse volk, heeft dinsdag 28 februari binnen 12 uur ruim 100.000 mensen bereikt op facebook. Het bericht is daar binnen een dag bijna 650 keer gedeeld. ,,Ik weet wel dat het een boodschap is die de mensen aanspreekt, maar dat het zo snel zou gaan had ik ook niet verwacht’’, aldus Von Martels.

In het filmpje geeft Von Martels aan dat ons land weer toe is aan een eerlijke en duidelijke politieke lijn. “De Tweede Kamer heeft weer nuchter boerenverstand nodig, ze moet stoppen met zwabberpolitiek en stoppen met onnodige en kostprijsverhogende regelgeving. Politici moeten geen betuttelende maatregelen nemen en vooral niet op de stoel van de ondernemers gaan zitten. Het is de hoogste tijd voor een helder en consistent beleid waarvan iedereen de logica snapt.”

Von Martels is zelf praktiserend melkveehouder en strijder voor de leefbaarheid van het platteland. Niet verwonderlijk dat hij pleit voor een veel duidelijker en stabieler beleid voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Akkerbouwers, tuinders en veehouders zijn de laatste jaren overgeleverd aan de grillen van de Haagse politieke besluitvorming. Het gaat bijna zover dat de politici zich bemoeien met de bedrijfsvoering van de boeren en tuinders.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden