Afbeelding

BRASSERIE 'LEVENSGELUK'

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

Zo Horeca Is Zwolle: Brasserie Jansen

LUSTRUM MET NIEUW LEVENSGELUK

Door Peter de Jong/foto Pedro Sluiter

“Time flies when you have fun”, is opgetekend uit de mond van Andrea de Lange. Deze succesvolle horecavrouw staat aan de vooravond van haar eerste Brasserie-lustrum. Maar dat is niet alles want ook privé waait er een wind uit een liefdevolle hoek.

“Vijf jaar, ze zijn omgevlogen. Ik weet, het is een dooddoener maar zo voelt het wel. Zeker als het goed gaat. Met het hele team werken wij daar elke dag aan. Ik ben dagelijks in de brasserie. Voor mij een vereiste. Ik wil niet alleen achter de schermen werken. In het weekend draai ik daarom gewoon mee in de bediening of achter de bar. Daarnaast waak ik er ook voor om het gezicht van de zaak te zijn. Dan ben je een slaaf van je werk. Vijf jaar geleden kwam ik in een wereld die vrijwel nieuw voor mij was. Je maakt van alles mee en, heel eerlijk, ik had mij vaker op de werkvloer verwacht. Werken aan een nieuwe menukaart of het doen van de administratie zijn zaken waar meer tijd in ging zitten dan ik had verwacht. ‘Devil in the details’; dat klopt helemaal. De valkuil zit ‘m vaak in kleine dingen. Slecht nieuws moet je niet willen wegpoetsen. Fluitend naar mijn werk? Vaak, maar echt niet altijd. Positief zijn en vooral blijven want ik geloof heilig dat alles altijd weer goed komt. Het leven kan mooi zijn.”

Volksmond

“Weet je wat ook zo mooi is? Deze zaak heet officieel brasserie Jansen maar in de volksmond hoor je steeds vaker: we gaan even naar Jansen. Alsof dit bedrijf hier al vele jaren zit; dat wij er altijd al zijn geweest. Ik heb hier ook geen speciale doelgroep. Wie zich bij ons thuis voelt, dat is mijn doelgroep. En die is breed. Het varieert van stellen met hun kinderen tot generaties verder. Of de zakenman die hier met laptop aan het werk is. En op zondagochtend kwam hier eens een jongeman zijn eitje eten om de kater van zaterdagnacht te verwerken. Deze brasserie is wel mijn passie. Het voelt niet als werk. Dat meen ik oprecht want alles wat ik hier doe, vind ik leuk.”

Het hele interview met Andrea de Lange leest u maandag 20 maart 2017 op Rondje Swolle in weekblad de Swollenaer. Op bijgaande foto De Lange vijf jaar geleden.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02