Afbeelding

Wat beweegt Tineke Prins?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Indoor klimmen is al jaren Tinekes sport. Tot een jaar geleden hing ze twee keer per week aan de klimwand. Tot ze pijn in haar schouder kreeg en klimmen niet meer lukte. De diagnose: frozen shoulder. Een stijve, pijnlijke schouder, zonder aanwijsbare oorzaak.

Na een jaar zonder sport, met veel pijn en intensieve fysiotherapie, begint Tineke nu voorzichtig weer met klimmen. Haar doel: de bovenkant van de klimmuur bij On Campus aantikken.

Klimmen als uitlaatklep

Tineke: “Ik werk als onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen veel achter mijn computer. Klimmen is voor mij een uitlaatklep, een manier om mijn hoofd leeg te maken. Tijdens klimmen kun je niets anders dan focussen op de volgende beweging, de volgende plek om je hand of voet op de muur te plaatsen. Daar heb je al je aandacht en kracht bij nodig. Ook al haal ik de bovenkant van de muur nog niet, ik geniet ervan om weer te kunnen sporten.”

Gaat klimmen samen met herstel?

“Mijn fysiotherapeut zit in hetzelfde gebouw als On Campus, dus ik kon sport en fysio de afgelopen periode combineren. Ideaal! Voor mij is klimmen een graadmeter van hoe het gaat. Hoever kan ik reiken, hoeveel kracht heb ik? Ik merk dat ik steeds een stukje hoger op die muur kom en dat motiveert me enorm.”

Wat beweegt jou?

Met drie zwembaden, een fitnesscentrum, klimmuur, judozaal en veertien sportzalen vind je bij On Campus vast een sport die bij jou past. Kijk voor meer informatie op www.on-campus.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden