Visgilde Hans Visscher gaat voor titel ‘Lekkerste kibbeling van Nederland’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De eerste editie van de landelijke wedstrijd, genaamd Kibbeling Cup, gaat vanaf 7 april van start. Ook Visgilde Hans Visscher doet mee.

Met deze wedstrijd hoopt de visspecialist aan de Melkmarkt de titel ‘Beste kibbeling van Nederland’ te winnen. Daarbij heeft ze de hulp van haar klanten nodig. Het doel van deze wedstrijd is om met het echt Nederlandse en meest verkochte visproduct kibbeling, de visspecialisten in Nederland met hun kennis en ambacht onder de aandacht te brengen. “Voor de consument is het leuk dat zij eens een beoordeling kunnen geven op een product dat ze regelmatig bij ons kopen. Daarnaast kunnen wij hiermee onszelf weer eens lokaal op de kaart zetten als het gaat om ons vakmanschap en de kennis over vis. Klanten kunnen bij ons altijd terecht voor een persoonlijk advies als het gaat het om onze visproducten en de bereidingswijzen. Om deze reden doen wij ook mee aan deze wedstrijd en hopen de landelijke titel te winnen”, aldus Gijsbert Visscher. De selectie van de landelijke winnaar Kibbeling Cup 2017 vindt plaats in twee ronden: provinciewinnaars en de landelijke winnaar.
In de eerste ronde, van 7 april tot en met 12 mei, beoordelen klanten de kibbeling en maakt Visgilde Hans Visscher kans om provinciewinnaar te worden. Dit gebeurt online via www.kibbelingcup.nl waar klanten de kibbeling beoordelen op prijs-kwaliteit, smaak en bite. Op 22 mei worden de provinciewinnaars bekendgemaakt. Met het uitbrengen van een stem maken klanten kans op een LG 49” televisie, één van de twee LG tablets of een gratis pond kibbeling. Deze prijswinnaars worden landelijk na 12 mei bekendgemaakt.

De tweede ronde vindt plaats tussen 28 augustus en 22 september. In deze periode gaat er een vakjury alle provinciewinnaars bezoeken en beoordelen. Zij beoordelen de kibbeling op meer punten en kiezen vervolgens een landelijke top 3. Uit deze landelijke top 3 is de visspecialist met het hoogste gemiddelde de landelijke winnaar. Deze winnaar van de Kibbeling Cup 2017 wordt vervolgens bekendgemaakt op 2 oktober tijdens de Visbeurs in Spakenburg.

Kibbeling is één van de populairste visproducten in Nederland. Kibbeling is een echte Nederlandse snack die wordt gemaakt van stukjes gesneden witvis, die in een beslag worden gedompeld en daarna gefrituurd. Wie op de hoogte wil blijven van de verkiezing, vragen heeft of zijn of haar proef of beoordelingsmomentje wil delen, volgt de Kibbeling Cup op Facebook via www.facebook.com/kibbelingcup.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 23 uur geleden