Afbeelding

LANDSTEDE-STUDENT SJOERD VUNDERINK VEROVERT JUNIOR SOMMELIER AWARD

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

Sjoerd Vunderink (student Landstede-Zwolle) wint overtuigend de zesde Junior Sommelier Award voor Duitse wijn. Zo staat te lezen op de site van duitsewijn.nl. Mooi voor Sjoerd (20), nog mooier is het dat de Landstede-student in alle onderdelen de hoogste score behaalde. Met dank aan het Wijnhuis Zwolle, in het bijzonder Arjan Broekman. “Via de school ben ik met hem in contact gekomen. Vanaf het eerste moment voelde ik een klik met hem. Arjan zag mijn passie voor wijn direct. Ik heb zelfs mee mogen helpen tijdens een masterclass op zijn Wijnfestival. Zijn kennis, zijn passie voor wijn spraken mij geweldig aan. Van die man kan ik het nodige leren, zo dacht ik”, zegt Vunderink. Die gedachte bleek juist; Broekman nodigt Vunderink uit om met hem een wijnreis te maken. Een tocht die Vunderink in contact brengt met wijnproducenten langs de Moezel in Duitsland. “Hij heeft mij op sleeptouw genomen en dat was heel leerzaam. Ik kijk daar met veel genoegdoening op terug. Tof van Broekman dat hij zijn kennis met mij wil delen. Niet alleen tientallen Duitse wijnen heb ik geproefd, ook met collega’s van Broekman heb ik lange gesprekken over wijn gevoerd.”

Wijnvirus

Vunderink’s passie voor wijn komt niet van huis uit. Het wijnvirus steekt bij hem de kop op als hij vanuit school stage loopt bij Heleen Boom van Theater en Restaurant Bouwkunde in Deventer. “Zij is vinoloog en heeft mij de nodige beginselen van het vak bijgebracht. De drie jaar die ik daar heb mogen meedraaien zijn van onschatbare waarde geworden. Zonder Heleen en zeker ook zonder Broekman had ik niet op dit niveau kunnen meedraaien. Deze Award heb ik dan ook voor een deel aan hen te danken. Vooraf had ik absoluut niet verwacht in de prijzen te vallen. Meedoen aan de Junior Sommelier Award is heel pittig. Een vakjury beoordeelt de deelnemers op theorie, proeven en een mondelinge test.” Het niveau van de deelnemers blijkt dit jaar van een uitzonderlijk gehalte. Een mooie opsteker voor de leerkrachten van de deelnemers.

Mainz

Met de Award op zak lijkt een toegang tot de wereld van wijn voor Vunderink slechts een kwestie van tijd te zijn. Of hij graag bij het Wijn huis van Broekman wil werken? “Dat zou heel mooi zijn. Het is een prachtige zaak. Wijn wordt hier met hoofdletters geschreven. Daar kan ik nog heel veel van leren. In ieder geval wil ik blijven leren. Immers, in de horeca ben je nooit uitgeleerd. Het product wijn heeft zoveel in zich dat er voor mij nog veel uitdagingen zijn. Maar ik geniet nu vooral van mijn hoofdprijs: een vierdaagse reis naar Mainz waar ik komende zomer mag deelnemen aan de Sommelier Summer Class.”(PdJ)

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen gisteren