Afbeelding
Alex van der Meer

Open Ateliers Cyclamenstraat

· leestijd 1 minuut Cultuur

OPEN ATELIERS CYCLAMENSTRAAT

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 zijn van 13.00 tot 17.00 uur elf ateliers aan de Cyclamenstraat 14-16 te Zwolle voor het publiek geopend. Het gebouw van de Ateliers Cyclamenstraat is het jongste atelierpand van Zwolle en is een van de weinige in Nederland dat speciaal voor kunstenaars werd gebouwd.

In de Ateliers Cyclamenstraat kan men dit jaar op bezoek bij zes schilders, een beeldhouwer, een goudsmid, een filmer en twee fotografen. Peter van der Lingen was weer genomineerd voor de Bruidsfoto en Film Award 2017. Tom Waterreus laat nieuwe ontdekkingen in zeepsteen zien, Joepe Bos een nieuwe serie schilderijen ‘Bos, bomen en blad’, Ineke van Harten monumentale olieverfschilderijen, Saskia Zwiers kleine en smalle schilderijen tussen licht en duisternis en Rodrigo Maori prachtige zwart-wit fotografie.

Naast het maken van eigen werk geven schilders Joepe Bos en Jan Westerhof ook schildercursussen in het pand.

Goudsmid Hanne Ruiter geeft op beide dagen om 14.00 uur een gietdemonstratie, Jan Westerhof laat van 14.30 tot 15.30 uur de mogelijkheden van materialen en technieken voor schilders zien en Saskia Zwiers vertelt om 16.00 uur hoe in de Middeleeuwen en in de Gouden Eeuw werd geschilderd.

Deelnemers aan de Open Ateliers Cyclamenstraat dit jaar zijn Joepe Bos, Ineke van Harten, Peter van der Lingen, Rodrigo Maori, Alex van der Meer, Riemer den Ouden, Hanne Ruiter, Harmen van der Tuin, Tom Waterreus, Jan Westerhof en Saskia Zwiers. De ateliers van Peter van der Lingen en Tom Waterreus zijn alleen op zaterdag open.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13