Afbeelding

Schoolkoor Octopus met lied ‘VRIJ’ op Bevrijdingsfestival Overijssel

Cultuur

Het schoolkoor van OBS De Octopus opent 5 mei om 11.15 uur het Bevrijdingsfestival Overijssel op de familieweide, met het zingen van het lied ‘VRIJ’. OOZ (Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) nodigt alle kinderen in Zwolle en regio uit om vrijdag 5 mei te komen kijken, luisteren en vooral ook om voluit mee te zingen als het schoolkoor van OBS De Octopus met het lied ‘VRIJ’ optreedt.

Vrij om te zijn wie je bent
Vorig jaar werd door de scholen van OOZ in het projectaanbod van het Bevrijdingsfestival het lied ‘VRIJ’ ontdekt. Annette Riemersma, leerkracht bij OOZ: “Het lied ‘VRIJ’ gaat over hoe kostbaar het is als je -op school- echt vrij en verschillend mag zijn. Dat past helemaal bij ons. Ik was daarom gelijk enthousiast toen ik dit lied hoorde.” Er werd vervolgens contact gelegd met de schrijver van het lied Jeroen Schipper. Twee weken later werd er, onder leiding van Annette en Jeroen, gerepeteerd met maar liefst vijfhonderd leerlingen en 5 mei werd ‘VRIJ’ met een grote groep kinderen op het Bevrijdingsfestival gezongen.

Videoclip ‘VRIJ’
Het lied ‘VRIJ’ kreeg een plek in het repertoire van het schoolkoor van OBS De Octopus. En er werd een heuse videoclip gemaakt. Deze staat op You Tube en is inmiddels al meer dan tweeduizend keer bekeken! Wie de video ook wil bekijken of het lied ‘VRIJ’ wil leren hoeft alleen maar te googelen op ‘OOZ VRIJ’.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59