Elvis herleeft in Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

Zwolle mag Elvis zijn vrienden en originele muzikanten verwelkomen voor een uniek concert. Het concert is een tribuut aan Rock ’n Roll legende Elvis Presley die 40 jaar geleden overleed.

Op het podium van Hedon staan vrijdag 21 april de legendarische drummer Bob Lanning, percussionist Eddy Graham en achtergrondzangeressen The Sweet Inspirations. Zij worden bijgestaan door jonge topmuzikanten. Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower.

Drummer Bob Lanning en percussionist Eddy Graham stonden begin jaren zeventig met Elvis op het podium. Achtergrondzangeressen The Sweet Inspirations deden dat bij alle shows van The King of Rock ’n Roll. Het is voor het eerst sinds de jaren zeventig dat de muzikanten weer herenigd zijn. Zanger Dwight Icenhower wordt door de erfgenamen van Elvis en fans wereldwijd gezien als de allerbeste. Wie zijn ogen sluit denkt dat Elvis terug tot leven is gewekt en op het podium staat.

Elvis Presley wordt gezien als een van de grootste iconen van de popmuziek. Zijn energieke stage performance in combinatie met de rockabilly nummers zorgen ervoor dat Presley in de jaren vijftig in korte tijd zowel ontzettend populair als controversieel wordt. Hij is niet alleen de bestverkopende soloartiest in de geschiedenis, maar won ook drie Grammy Awards. Na zijn overlijden leeft de muziek van Elvis nog altijd door in de harten van vele fans en wordt hij gezien als één van de meest invloedrijke muzikanten die de wereld heeft gekend.

Kaarten voor The Elvis Concert 2017 zijn verkrijgbaar www.hedon-zwolle.nl

The Elvis Concert 2017
Poppodium Hedon, Zwolle
Vrijdag 21 april 2017
Entree: Euro 31,50
Aanvang: 21:00 uur

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09