Afbeelding

Zaterdag 29 april Alain Pire Experience en de Jan Teekens Band in Goudsteeg21 in Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

Zaterdag 29 april treden de Belgische Alain Pire Experience en de singer-psych-song-acid-folkrock formatie Jan Teekens Band op in Goudsteeg21 in Zwolle.

Alain Pire Experience is een progressive rock trio uit Luik bestaande uit Alain Pire (gitaar), Marcus Weymaere (drums) en René Stock (bas). Hun doel is niets minder dan het herstellen van de kleurrijke geest van legendarische psych bands uit de 60 's zoals Cream, Tomorrow, Syd Barrett’s Pink Floyd, Blossom Toes, The Syn en The Open Mind. De leden hebben de afgelopen veertig jaar hun sporen verdiend in de muziekscene. In de 60’s en 70’s speelde bandleider Pire al in diverse prog-rock bands als Aleph en Burning Plague. In de jaren ‘80 van de vorige eeuw was hij zelfs gitarist bij Jo Lemaire + Flouze. In de tussentijd behaalde een doctoraat in de informatie- en communicatietechnologie, met als thesis: Britse psychedelische muziek. Tussendoor vertaalde hij ook nog boeken over Syd Barrett en schreef mede een boek over Nick Drake’s debuut LP ‘Five Leaves Left’. De support is deze avond de uit Meppel afkomstige singer-psych-song-acid-folkrock formatie Jan Teekens Band. De visuals worden verzorgd door The Sahara Farm Light Show.

Entree: 12,50 euro. Aanvang 20:30 uur. Kassa open 20:00 uur.
Voorverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, tel: 038-4233419 / info@minstrel.nl

Goudsteeg21 is een nieuw theaterinitiatief in Zwolle in de prachtige middeleeuwse zaal in het voormalige Muzerie pand in de Zwolse binnenstad. Goudsteeg21 wil het Zwolse publiek in aanraking brengen met interessante artiesten en kunstenaars. Hiertoe wordt een avontuurlijk en eigenzinnig programma samengesteld dat een aanvulling is op datgene dat elders in de stad wordt aangeboden.

Vacatures
Goudsteeg21 is een kleine, doch groeiende club. Om haar ideeën en plannen te verwezenlijken heeft zij een grotere organisatie nodig. Daarom is Goudsteeg21 op zoek naar diverse medewerkers: een webmaster, boekhouder, coördinator media (foto's en audio en video opnames) en een coördinator PR. Meer weten? Kijk op onze website bij ‘Vacatures’. Interesse? Stuur dan een berichtje naar goudsteeg21@gmail.com