Afbeelding

Feestavond met koorzang in de synagoge van Zwolle

Cultuur

Feestavond met koorzang in de synagoge van Zwolle

Op maandagavond 1 mei staat de Zwolse synagoge in het teken van Jom-Ha’atsmaoet, de 69ste Onafhankelijkheidsdag van Israël. De Joodse Gemeente Zwolle en de Zwolse afdeling van het Genootschap Nederland-Israël vieren deze dag met een feestelijke avond waarop het Joods-Amsterdamse koor The Hebrew Groove zal optreden.

Aan het begin van de avond worden – na de feestrede door de voorzitter van het Genootschap – de volksliederen gezongen en een kiddoesj (toast) uitgebracht op het land Israël. In de pauze zijn er Joodse en Israëlische producten te koop. Na de pauze treedt het koor The Hebrew Groove op. Hun programma bestaat uit diverse koorarrangementen van Israëlische popmuziek, gemaakt voor de artistiek leider van het koor, Noam Vazana. Het koor wordt begeleid door “groovy” pianospel. Eerder trad The Hebrew Groove onder meer op in de Amsterdamse Museumnacht en op het Paradiso Korenfestival.

De bijeenkomst vindt plaats op 1 mei in de Synagoge, Samuel Hirschstraat 8 te Zwolle. De avond begint om 19.30 uur. Iedereen die Israël een warm hart toedraagt, is van harte welkom. De toegang bedraagt € 10,- per deelnemer.

Het Genootschap Nederland-Israël dat de avond samen met de Joodse Gemeente van Zwolle organiseert, staat open voor allen die Israël en de joodse cultuur beter willen leren kennen. Leden krijgen per seizoen vijf interessante lezingen en een culturele avond aangeboden. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de fraaie synagoge van Zwolle.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50