Succesvolle choreografe Nanine Linning komt met voorstelling Silver naar Zwolle

Cultuur

De Nederlandse Nanine Linning, die tegenwoordig met veel succes in Duitsland werkt, stond de afgelopen jaren onder andere met de voorstellingen ZERO en Hieronymus B op het podium bij Zwolse theaters. Haar werk is spectaculair en sterk beeldend. De choreografieën van Nanine Linning staan bekend om de combinatie tussen theater, design, video, muziek, visuele kunsten en mode. Op dinsdag 2 mei staat de voorstelling Silver van Dance Company Nanine Linning in Theater de Spiegel.

Voor Silver liet Nanine Linning zich leiden door haar persoonlijke fascinatie voor technologie en de nieuwe mogelijkheden die hierdoor geopend worden. In haar research liet ze zich inspireren door zowel het onderzoek van topwetenschappers uit Europa en erbuiten, klassiekers uit de wereldliteratuur en ook iconische werken uit de beeldende kunst. Silver laat de schaduwkant van de technologisering van mens en maatschappij zien en plaatst vraagtekens bij de belofte van vooruitgang die daaruit spreekt.

Nanine Linning werkt vaak samen met bekende kunstenaars, designers of modeontwerpers zoals Iris van Herpen en het duo Les deux garçons. Voor Silver werkt Linning samen met designer Bart Hess, die mede bekend is geworden door de ‘slijmjurk’ die hij maakte voor Lady Gaga.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: https://zwolsetheaters.nl/programma/nanine-linning-silver