Afbeelding

Dieze West hoopt twee routiniers en spelers uit de A1 te kunnen behouden

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Dieze West is al sinds de winterstop druk bezig met volgend seizoen, als het een doorstart maakt in de vierde klasse op zaterdag. Hoe de selectie eruit gaat zien is nog niet duidelijk, maar inmiddels is wel duidelijk dat van de huidige spelersgroep slechts twee spelers overblijven. Ook spelers van de A1, van wie een groot aantal moet doorstromen naar het eerste elftal, twijfelen aan een langer verblijf op het Hoge Laar.

Nog twee wedstrijden en dan is Dieze West verlost van de hoofdklasse, waarin het bijna wekelijks met grote cijfers op de broek krijgt. Tegen SWZ VV is het niet anders. De bezoekers uit Sneek scoren drie keer in de eerste tien minuten, één keer op slag van rust en vier keer in het laatste kwartier: 0-8. “Je hoopt dat je nog iets kan neerzetten, maar je weet dat het heel moeilijk wordt”, zegt de 33-jarige verdediger Naggai Letwory na afloop. “Je vecht ervoor, maar het wordt hem gewoon niet. Het is lastig om uit die negatieve spiraal te komen.” Letwory is één van de twee spelers die heeft aangegeven bij Dieze West te blijven. Mourad Ouali (34) is de andere. Volgens Letwory is het echter nog niet zeker dat hij blijft voetballen.

“Ik heb wel gesproken met de club, maar ik moet nog even kijken. Ik zit hier al zo lang, heb alles meegemaakt wat ik mee wilde maken. Op een gegeven moment moet je ook denken aan de thuissituatie. Ik ben heel veel weg voor m’n werk, en dat maakt het dan wel moeilijk. Ik heb het nog definitief doorgegeven.”

Nu het einde van het seizoen nadert kondigen steeds meer spelers hun vertrek aan bij Dieze West, dat volgend seizoen een doorstart maakt in de vierde klasse op zaterdag. Logischerwijs zien veel spelers van de huidige selectie daar geen heil in. Afgelopen week vonden Nejim El Atiaoui en Faisel El Atiaoui onderdak bij respectievelijk Unicum Lelystad en SVI. Van de sterkhouders met wie Dieze West de opmars naar de hoofdklasse bewerkstelligde blijft, buiten Letwory en Ouali om, helemaal niemand over. Met spelers van de A1, plus een enkele ‘versterking’ van buitenaf, is de basis voor volgend seizoen wankel. Helemaal als Letwory aangeeft dat hij het nog niet zeker weet en meerdere A1-spelers lonken naar een hoger niveau (dan de vierde klasse).

“Ze proeven nu aan de hoofdklasse, en die jongens kunnen in principe ook wel aardig mee. Om dan in de vierde klasse te gaan spelen, dat trekt sommigen niet zo. Maar ze zijn zo wispelturig als de pest. De ene keer zeggen ze: ‘ik wil het graag’. De andere keer weten ze het nog niet. Ze willen ook weten wie er nog meer blijven. Dat is ook belangrijk voor ze”, zegt Letwory, trainer van de A1.

 Treurnis bij Nejim El Atiaoui
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30