Afbeelding
Leon Blokzijl

50e editie van de "Room for Jazz Sessions" in hartje Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

Room for Jazz Sessions ft. Ben van Gelder

Donderdag 18 mei staat in het teken van de 50e Room for Jazz Sessions!

Al drie seizoenen lang wordt er op elke eerste én derde donderdag van de maand in de binnenstad van Zwolle gratis, spetterende jazzconcerten gegeven met aansluitend een jamsessie.

De in 2014 opgerichte Room for Jazz Sessions zag het eerste licht op donderdag 18 september met als gastsolisten de saxofonist Sjoerd Dijkhuizen en trompettist Jan Wessels van onder andere het Metropole Orchestra en het ArtEZ Conservatorium.
Inmiddels drie jaar verder en 49 edities rijker is het aan de jonge, internationaal doorbrekende, saxofonist Ben van Gelder om de 50e editie voor zijn rekening te nemen.

Dit doet hij niet alleen: samen met drummer Wim Kegel, pianist Tilmar Junius en bassist Henk de Ligt speelt op donderdag 18 mei de crème de la crème van de Nederlandse Jazz in Zwolle.
En dat is nog niet alles. Zoals elke editie van Room for Jazz Sessions is de entree voor dit concert gratis. Voorafgaand aan de sessie tussen 18.00 en 21.00 uur kan er een heerlijke maaltijd genuttigd worden, verzorgd door Chef PeterSelie. Bovendien is het de hele avond speciaalbieravond!

Er zijn al meer dan 50 gastsolisten langs geweest, die elk voor een uniek jazzconcert zorgden. Telkens weer lieten zij horen hoe talentvol de Nederlandse jazzscène is.

Laat je opnieuw verassen en mis dit exclusieve concert niet!

Donderdag 18 mei – 22.00 – The Livingroom (Gasthuisplein 23, Zwolle) – Gratis entree – Speciaalbieravond.

De Room for Jazz Sessions is een initiatief van Tom Leeuwenburg en wordt mede mogelijk gemaakt door The Livingroom en Stichting i.o. “Jazz in Zwolle”.