Afbeelding

ArtEZ Cello Marathon

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op woensdag 17 mei vindt om 19.00 uur in de Doopsgezinde Kerk te Zwolle de ArtEZ Cello Marathon plaats. De toegang is gratis.

Cellostudenten en docenten Karlien Bartels en René Berman van het ArtEZ Conservatorium spelen een intens en gevarieerd programma. Op het programma staan onder meer de uitdagende Brahms cellosonate in F, het celloconcert van Schumann in een speciale en fantastische bewerking begeleidt door 3 cellisten, de bekende tune van Mission Impossible voor 9 cellisten, en vele andere werken! De pianobegeleiding wordt verzorgd door Roland Aalbers en Yaroslav Kolpakoff.

Karlien Bartels
Karlien Bartels volgde haar opleiding aan het Prins Claus Conservatorium Groningen, het Koninklijk Conservatorium Den Haag, behaalde haar Bachelor en Master aan het Conservatoire National Supérieur te Parijs en perfectioneerde zich aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen.
Karlien is een bevlogen solist en kamermusicus die zich in iedere stijlperiode en iedere instrumentale samenstelling thuisvoelt, van barok tot eigentijds. Ze mocht op vele podia en festivals in Europa en daarbuiten haar opwachting maken. In de zomer van 2012 maakte zij met haar pianiste Mami Hagiwara een succesvolle tournee door Japan. Karlien maakt deel uit van het Parijse pianotrio Lehmann en het Franse ensemble Eria; als orkestmusicus speelde ze onder gerenommeerde dirigenten als Christoph Eschenbach, Herbert Blomstedt, Lorin Maazel.

René Berman
René Berman is solocellist van het Gelders Orkest. Hij studeerde bij Ben de Ligt en daarna bij William Pleeth in Londen. René Berman treedt regelmatig als solist op. Hij gaf recitals in heel Nederland, voornamelijk met pianist Kees Wieringa. Zij speelden voor radio en tv en namen enkele cd’s op, die zeer goed ontvangen zijn. Ook toerden zij door verschillende Europese landen, de VS en door Indonesië. Tegenwoordig speelt hij met pianist en fortepianospeler Michael Krucker. Componist Jacob ter Veldhuis schreef zijn meeste cellowerken voor René.