Afbeelding

Nieuw theaterfestival in Overijssel met theater, muziek en meer uit het Oosten

Cultuur

Vier Oost Theater Festival op 16 en 17 juni in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle

Vier theaters in het Oosten van Nederland bundelen hun krachten en organiseren op 16 en 17 juni voor het eerst het Vier Oost Theater Festival, een tweedaags festival dat tegelijkertijd in en om de vier grote theaters in Overijssel plaatsvindt. Deventer Schouwburg, Rabotheater Hengelo, Wilminktheater Enschede en Zwolse theaters geven met dit festival het culturele talent en de gezelschappen uit het Oosten een unieke, eigen plek.

Gezelschappen, groot en klein, zoals Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Valerius Ensemble, The Young Ones, Theater Sonnevanck en Kameroperahuis reizen op 16 en 17 juni langs de vier theaters. Zij spelen niet zoals gebruikelijk in de theaterzalen, maar vooral op plekken waar het publiek normaal niet komt voor theatervoorstellingen. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen organiseert het festival een uitgebreid randprogramma met muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

Meer informatie en tickets: www.vieroost.nl

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden