Afbeelding

Fiets-id krijgt de ruimte aan het gasthuisplein

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wie Fiets-id kent van haar vestiging aan de Sassenstraat, kent het nu niet terug. Sinds zaterdag is de fietsenwinkel gevestigd op een nieuwe, grote locatie aan het Gasthuisplein. De activiteiten zijn hetzelfde gebleven en de service is uitgebreid.


Dertien jaar zat Fiets-id vlakbij de Sassenpoort. “Ik had mijn ogen wel open voor ‘eens’ een nieuwe locatie, maar dit kwam eigenlijk op mijn pad”, vertelt eigenaar Marcel Kooijman. “De gemeente zocht een locatie voor een overdekte rijwielstalling. We bedachten een plan om de fietsenwinkel te combineren met een rijwielstalling om zo de maximale service te kunnen bieden. Dat idee is nu gerealiseerd.” De gemeentelijke stalling, in hetzelfde pand als Fiets-id, is zaterdag ook geopend.
“Wij onderscheiden ons vooral van andere fietsenmakers omdat wij zelf fietsen opbouwen naar de wens van de klant. De werkplaats vormt daarom letterlijk het ‘hart’ van de nieuwe winkel. Het opbouwen kan bijvoorbeeld heel mooi met elektrische fietsen van het merk Spiked of met het merk Brik, waarbij je een frame uitzoekt en zelf je aandrijving, kleuren en bijvoorbeeld handvatten kiest. Ook bestaande modellen kunnen we ombouwen tot een unieke fiets die bij jou past”, aldus Kooijman, die vooral ook kwaliteitsproducten in zijn assortiment wil hebben. Een voorbeeld daarvan zijn de lederen zadels en tassen van Brooks en handgemaakte kleurrijke fietstassen van het oerhollandse Clarijs. Ook is de collectie uitgebreid met regenjassen van het Deense merk Danefea, geïnspireerd op de Noorse mythologie en de voortdurende Scandinavische motregen.
Kooijman heeft verder extra personeel aangenomen voor zijn ‘quick-service’. “Zo kunnen we meer en sneller reparaties uitvoeren om de klanten van de rijwielstalling te bedienen.” Bij de stalling kunnen mensen gratis hun fiets stallen en gebruikmaken van buggy’s, rollators of het invalidentoilet. Fiets-id en de fietsenstalling voeren samen de verlichtingsactie het hele jaar door. Klanten kunnen hun fietsverlichting laten repareren, waarbij ze alleen de materiaalkosten betalen.


Fiets-id
Gasthuisplein 24
8011 SC Zwolle
(038) 750 17 37
www.fiets-id.nl