Trijntje Oosterhuis
Trijntje Oosterhuis Carin Verbruggen

Trijntje Oosterhuis speelt bij Jazzclub MusicArte in De Koperen Hoogte

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - Zangeres Trijntje Oosterhuis geeft op zondag 28 mei om 15.30 uur een concert in Jazzclub MusicArte in De Koperen Hoogte.


De maandelijkse concerten, georganiseerd door MusicArte, vonden al eerder jarenlang plaats in De Koperen Hoogte. Nu met het veranderde concept - er zijn vijf nieuwe restaurants gevestigd in deze voormalige watertoren - heeft MusciArte hier weer een paar concertdata staan. De concerten worden gehouden in het Serrerestaurant. Hier is ruimte voor meer dan 250 gasten. Gasten kunnen na afloop van het concert 2,5 uur gebruikmaken van het buffet, in de vorm van een arrangement samen met het entreekaartje.

Trijntje Oosterhuis is één van de meest veelzijdige en beste zangeressen van ons land. Als popzangeres brak ze in de jaren negentig door met de band Total Touch. Trijntje tourde op al jonge leeftijd met Candy Dulfer de wereld rond. In 1996, tijdens de opening van de Amsterdam ArenA, zong Oosterhuis voor een publiek van 50.000 mensen en miljoenen tv-kijkers de door John Ewbank geschreven hymne ‘De zee’ . Dit optreden resulteerde in een top 10-hit. Trijntje kreeg in 1997 de Zilveren Harp en in 2004 de Gouden Harp uitgereikt. Bovendien kreeg zij drie Edisons. Ook waagde zij zich onder andere aan het werk van Stevie Wonder, Michael Jackson en Gershwin & Billie Holiday en werkte samen met Herbie Hancock, Toots Thielemans, Clayton Hamilton, Burt Bacharach en vele anderen. Een absoluut hoogtepunt zijn de multi-platina bekroonde albums met het repertoire van Burt Bacharach die op het fameuze Blue Note label werden uitgebracht. Trijntje werkte samen met Anouk en nam deel aan het Eurovisiesongfestival in 2015.

In dit najaar begint zij haar theatertour met uitsluitend Nederlandstalige liedjes. Speciaal voor deze tour is Trijntje op zoek gegaan naar de mooiste liedjes uit het ‘Nederlands Songbook’ en heeft ze zich door bevriende artiesten, muzikanten, tekstdichters en muziekkenners laten inspireren om tot een avondvullend theaterprogramma te komen. Ook maakt Trijntje deel uit van de succesvolle formatie Lady’s of Soul. Bovendien is zij regelmatig te zien als jurylid in diverse muziek programma’s op tv. Zij maakte vijftien albums die allemaal succesvol zijn. Pianist Stephan Geusebroek begeleidt al jaren populaire artiesten als Candy Dulfer, Alain Clark, Waylon, Gerard Joling, Wolter Kroes, Xander, Gordon, Rene Froger, Belle Perez, Acda en de Munnik. In totaal meer dan zeventig nationale en internationale artiesten staan op zijn begeleidingslijst. Samen brengen zij deze middag een mooi programma met gevoelige liedjes in Jazzclub MusicArte.
De kassa gaat op 28 mei open om 14.45 uur. De Koperen Hoogte is gevestigd aan de Lichtmisweg 51 in Zwolle. De entree bedraagt 25 euro.

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 uur geleden