Afbeelding

Samenwerking Goudsteeg21 met opnamestudio The Lullabye Factory uit Amsterdam, Kunstruimte Het Langhuis en de bands Triptides en DJHAGY

· leestijd 2 minuten Cultuur

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, biedt Goudsteeg21 ’s middags in Kunstruimte Het Langhuis een presentatie ‘vakmanschap op het gebied van analoge beeld- en geluidregistratie’ door The Lullabye Factory uit Amsterdam en ’s avonds in Goudsteeg21 optredens van DJHAGY en de Amerikaanse band Triptides. De uit Zwolle afkomstige DJHAGY neemt deel aan ‘The Lullabye Factory Analog Mixtape Project Tour vol. One’.

The Lullabye Factory Analog Mixtape Project Tour vol. One
The Lullabye Factory is een 100% analoge opnamestudio, boekingskantoor en platenlabel in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. The Lullabye Factory heeft in haar interdisciplinaire project ‘The Lullabye Factory Analog Mixtape Project Tour vol. One’, het analoge vakmanschap van beeld en geluid centraal gesteld. Binnen dit project wordt van tien bands één nummer volledig analoog geproduceerd en uitgebracht op 500 genummerde Limited Edition platen. Tijdens één van de landelijke showcases van het project, donderdagmiddag 25 mei in Kunstruimte Het Langhuis in Zwolle, worden het productieproces en de artistieke keuzes toegelicht. Uiteraard kan er deze dag ook een uniek exemplaar van de ambachtelijk vervaardigde Mix-tape worden bemachtigt. De presentatie van The Lullabye Factory begint ’s middags om 15.00 uur in Het Langhuis (de ‘overbuurman’ van Goudsteeg21) en is gratis te bezoeken. De bands Triptides en DJHAGY, treden ’s avonds vanaf half negen op in Goudsteeg21. Eén van deze bands, namelijk de Zwolse band DJHAGY, staat ook op de Mix-tape van The Lullabye Factory.

Triptides en DJHAGY
De Triptides hebben 'The Sunshine State' Californië als haar thuishaven gekozen. Dat is terug te horen in hun muziek. Hier klinken die onmiskenbaar repeterende akkoorden in door, lekker ‘laid back’, maar toch ook weer heerlijk ‘up-tempo’. Zorgeloos en avontuurlijk. 80’s Garage-punk, surfbeat en 60’s West Coast pop vloeien ogenschijnlijk eenvoudig in elkaar over en vormen de opzwepende cocktail voor hun weelderige strand-pop psychedelica. Bas, drums, tamboerijn en keyboard zorgen voor de stabiele basis waar de gitaar haar heldenrol kan opeisen. De ene keer is het lied gedrenkt in een storm van fuzz-gitaar en dan plotseling maakt het plaats voor meanderende riffs alsof we de background track horen bij een scene uit een film. Voor liefhebbers van Real Estate, Beach Boys en The Tyde.

Support is deze avond de Zwolse formatie DJHAGY en “Wij zijn een band!”, zoals ze zelf zeggen. Geen DJ dus, wat je mogelijk zou verwachten. DJHAGY brengt Shoegaze pop met een relaxte groove, vergezeld van een rustgevende bariton. Momenteel is DJHAGY bezig met het afronden van de opnames van hun eerste LP. Denk qua muziekstijl aan bands als Wild Nothing, DIIV en Föllakzoid.

De achtergrondvisuals bij de optredens worden verzorgd door de ‘wizard of colours’, The Sahara Farm light show.

Concertinformatie
Donderdag 25 mei. Goudsteeg21: Entree: 12,50 euro. Aanvang 20:30 uur. Kassa open 20:00 uur.
Voorverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, tel: 038-4233419 / info@minstrel.nl

Goudsteeg21 is een theaterinitiatief in Zwolle in de prachtige middeleeuwse zaal in het voormalige Muzerie pand in de Zwolse binnenstad. Goudsteeg21 wil het Zwolse publiek in aanraking brengen met interessante artiesten en kunstenaars. Hiertoe wordt een avontuurlijk en eigenzinnig programma samengesteld dat een interessante aanvulling is op datgene dat elders in de stad wordt aangeboden.

Vacatures
Goudsteeg21 is een kleine, doch groeiende club. Om haar ideeën en plannen te verwezenlijken heeft zij een grotere organisatie nodig. Daarom is Goudsteeg21 op zoek naar diverse medewerkers. Meer weten? Kijk op de website van Goudsteeg21 bij ‘Vacatures’. Geïnteresseerden wordt gevraagd een berichtje te sturen naar goudsteeg21@gmail.com

Site Goudsteeg21: www.goudsteeg21.nl