Afbeelding

Albert Heijn André Mulder gaat Inclusief

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

André Mulder en Lindsey Visser ondertekenden op 9 mei het arbeidscontract van Lindsey. Op het eerste oog een gewone gebeurtenis, maar gewoon is hier bijzonder; André Mulder draagt met zijn personeelsbeleid bij aan een Inclusieve arbeidsmarkt.

Sinds de komst van de Participatiewet vraagt de overheid van werkgevers dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het reguliere bedrijf in dienst nemen, de zogenaamde ‘Inclusieve Arbeidsmarkt’. Met de komst van de Quotumwet, wordt er van werkgevers gevraagd om daadwerkelijk betaalde arbeidsplaatsen beschikbaar te stellen of te creëren.

Omdat André Mulder vanuit eigen ervaring weet hoe moeilijk het kan zijn voor jongeren met een arbeidsbeperking om een baan te vinden, draagt hij een warm hart toe aan deze jongeren en maakt hij binnen zijn eigen bedrijf plaats voor hen. Begin 2017 begon hij met de eerste werknemer die onder het doelgroepenregister valt en nu is Lindsey Visser de tweede werknemer. Echter; de vraag voor hem is steeds: hoe pas ik de werkprocessen van mijn bedrijf hierop aan? Het UWV biedt hierin werkgeversregelingen die dit voor de werkgever vergemakkelijken. Eén van die regelingen is de inzet van een jobcoach. In dit geval de jobcoach van Restart: Jeanine Huisman. Huisman: “Het geeft mij veel voldoening wanneer ik de juiste match kan maken tussen werknemer en werkgever en ik hierdoor bijdraag aan het werkgeluk van mensen. Ik kende Lindsey van een vorige werksituatie en wist van haar dat ze heel graag bij een supermarkt wilde werken en dat ze op dit moment een baan zocht.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14