Afbeelding

Vier Oost Theater Festival in Zwolle, Enschede, Deventer en Hengelo

Partnerbijdrages

Vier theaters in het Oosten van Nederland bundelen hun krachten en hebben voor 16 en 17 juni voor het eerst het Vier Oost Theater Festival georganiseerd, een tweedaags festival dat tegelijkertijd in en om de vier grote theaters in Overijssel plaatsvindt.

Deventer Schouwburg, Rabotheater Hengelo, Wilminktheater Enschede en Zwolse theaters geven met dit festival het culturele talent en de gezelschappen uit het Oosten een unieke, eigen plek. Gezelschappen, groot en klein, zoals Toneelgroep Oostpool, Orkest van het Oosten, Nederlandse Reisopera, Valerius Ensemble, The Young Ones, Theater Sonnevanck en Kameroperahuis reizen op 16 en 17 juni langs de vier theaters. Zij spelen niet zoals gebruikelijk in de theaterzalen, maar vooral op plekken waar het publiek normaal niet komt voor theatervoorstellingen. Korte performances, concerten en ontmoetingen met theatermakers en artiesten op verrassende locaties in de theaters, zoals het loading dock, de artiestenfoyer, het zijtoneel en de kleedkamers. Naast de voorstellingen kent het festival een uitgebreid randprogramma met muziek, pop-up theater, zomerse drankjes en lekker eten.

Vier Oost Theater Festival wordt georganiseerd vanuit Stichting 4 Oost. Het doel van deze stichting is om de culturele infrastructuur en het culturele aanbod in Overijssel te versterken via de vier grote theaters. De theaters in Enschede, Deventer, Hengelo en Zwolle werken intensief samen om de oostelijke gezelschappen een waardevolle plaats te geven op de podia.

De kaartverkoop voor Vier Oost Theater Festival is inmiddels begonnen. Kijk voor meer informatie en tickets op www.vieroost.nl.