Afbeelding

Jubilerend IJsselfestival staat in het teken van Wereld Muziek Concours

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Muziekvereniging Excelsior Westenholte heeft voor zaterdag 10 juni het 20e IJsselfestival georganiseerd. In Het Anker in Westenholte treden die dag harmonie-, fanfare- en brassbandorkesten op, op alle niveaus en vanuit alle geledingen.

Voor de jubileumeditie is gekozen om het IJsselfestival eenmalig in een andere vorm te gieten. Het IJsselfestival 2017 staat volledig in het teken van het WMC, het befaamde Wereld Muziek Concours, dat van 6 tot 30 juli in Kerkrade wordt gehouden. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands, harmonieën, fanfares en brassbands, slagwerkensembles met hun dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname. Voor deelnemende harmonie- en fanfareorkesten en brassbands uit Nederland bestaat op zaterdag 10 juni de mogelijkheid om tijdens het IJsselfestival een try-out concert voor het ‘WMC – Breathing the World’ te verzorgen.

Juryleden Arnold Span en Jan Bosveld beoordelen het optreden van ieder orkest en leggen die in een zogenaamd ‘kritisch’ verslag vast. Dit verslag wordt aan het eind van het festival uitgereikt en door de jury (kort) mondeling toegelicht. Het aantal aanmeldingen voor het IJsselfestival 2017 heeft alle verwachtingen overtroffen, want de Nederlandse top komt naar Zwolle. Maar liefst vier Nederlands kampioenen bevinden zich onder de deelnemende verenigingen.

Aan het middagprogramma, dat om 14.30 uur begint, nemen de volgende orkesten deel:

tweede divisie: CMV Excelsior Grijpskerk onder leiding van Andries de Haan en Fanfare Wilhelmina Eisterein onder leiding van Pieter Bosma; eerste divisie: Muziekvereniging Excelsior Westenholte onder leiding van Marten van der Wal. Het avondprogramma begint om 18.30 uur. Hieraan nemen de volgende vier eerste divisie-orkesten deel:

Fanfare De Eendracht uit Den Ilp onder leiding van Marcel Visser; CMV Excelsior uit Schraard onder leiding van Thom Zigterman, CMV Eendracht maakt Macht uit Oudega onder leiding van Piet Groeneveld en Het Fanfare Collectief Alblasserdam onder leiding van Jurgen Nab.

De volgorde van optreden wordt zowel voor het middag- als voor het avondprogramma door loting vastgesteld. Het IJsselfestival wordt gehouden in Het Anker en de entree bedraagt 5 euro per persoon vanaf twaalf jaar.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13