Afbeelding

Vrijdag 9 juni Goudsteeg21 concert White Cloud in Perrontheater

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Vrijdagavond 9 juni presenteert Goudsteeg21 de Zwolse band White Cloud in het Perrontheater aan de Westerlaan 9 in Zwolle. Het optreden begint ’s avonds om half negen. De toegang is gratis, bezoekers wordt na afloop om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De band: White Cloud
White Cloud is opgericht door singer-songwriter Ernst Bunders. Hij had hiermee oorspronkelijk als doel om, met meer muzikanten en daarmee een breder klankpalet, zijn zelfgeschreven liedjes verder uit te werken. De muzikale ontmoeting bruiste door de chemie tussen zanger, gitarist Ernst Bunders, drummer Mark van der Bend, gitarist Erik Brassien en bassist Ceriel Boosveld, en White Cloud groeide uit tot een interessante band. Toen daarbij de liedjes van Erik Brassien een plek in het repertoire kregen werd het nog diverser en spannender. White Cloud speelt nu mooie uitgewerkte liedjes met subtiele arrangementen in een spectrum van pittig stevig tot fluweelzacht en lieflijk. Vrijdag 9 juni verzorgt White Cloud een concert om even bij weg te dromen en op onverwachte momenten aangenaam wakker geschud te worden.

De organisatie: Goudsteeg21
Goudsteeg21 is de organisatie die sinds april 2015 bijzondere concerten organiseert in de concertzaal van de voormalige Muzerie in de Goudsteeg in Zwolle. Vrijdag 9 mei organiseert Goudsteeg21 met het concert van White Cloud voor het eerst op een externe locatie. Een werkwijze die Goudsteeg21 hanteert om zoveel mogelijk mensen van bijzondere plekken en muziek te laten genieten.

Het podium: Perrontheater
Het Perrontheater is de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden. In een voormalig NS-gebouw hebben zij een klein theater en een gezellige bar gebouwd. Het Perrontheater biedt Zwolle hiermee een nieuwe cultuurplaats met een eigen sfeer en mogelijkheden.

Meer informatie
White Cloud: www.whitecloudplays.nl
Goudsteeg21: www.goudsteeg21.nl
De Jonge Honden / Perrontheater: www.tgdejongehonden.nl / www.facebook.com/perrontheater