Afbeelding
Erik-Jan Berends

Wethouder Filip van As stapt op

Algemeen

ZWOLLE - Wethouder Filip van As (ChristenUnie) van de gemeente Zwolle heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. “Er is voor mij onvoldoende politiek draagvlak om de Zwolse duurzaamheidsdoelstellingen te halen”, luidt zijn motivatie.

Na het debat in de gemeenteraad, afgelopen maandag viel voor hem het kwartje. “Ik realiseerde me, toen ik naar huis ging: dit gaat mijn niet lukken”, vertelt hij in een persgesprek. “We moeten naar een energieneutrale toekomst, dat is mijn grootste opgave. Iedereen en alles is daarvoor nodig. Als wethouder ben ik daarvoor verantwoordelijk. Als ik voel dat het me niet gaat lukken, rest me niet anders dan op te stappen.”

Filip van As is sinds 2010 wethouder van de gemeente Zwolle. In het huidige college is hij portefeuillehouder voor onder andere duurzaamheid, mobiliteit en de binnenstad. Hij is wijkwethouder van de binnenstad, Aa-landen en Berkum. “Ik ben blij en dankbaar dat ik de kans heb gehad me voor deze mooie stad in te zetten”, aldus de geëmotioneerde vertrekkende wethouder.

Het college van burgemeester en wethouders bespreekt volgende week hoe de situatie moet worden opgelost.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden