Afbeelding

Schoolkorfbaltoernooi barst uit voegen en gaat naar twee sportparken

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De Zwolse Korfbalverenigingen ZKV Oranje Zwart en CKV Sparta organiseren in samenwerking met SportService Zwolle het schoolkorfbaltoernooi.

Hoewel dit toernooi al enkele jaren georganiseerd wordt is het aankomende toernooi op woensdag 31 mei 2017 toch een beetje nieuw. Voor het eerst zal het toernooi op twee locaties gehouden worden. En wel op de velden van CKV Sparta en ZKV Oranje Zwart.

De laatste jaren blijft het schoolkorfbaltoernooi maar groeien. In 2015 deden er nog 93 teams mee, in 2016 105 teams en dit jaar 117 teams. Dat houdt in dat er ruim 700 basisschoolkinderen aan het korfballen zijn aanstaande woensdag. De groei is dan ook de reden dat het toernooi nu op twee verschillende locaties gehouden wordt.

Zowel op de velden van ZKV Oranje Zwart als op de velden van CKV Sparta is er een voorronde op woensdag 31 mei. De wedstrijden starten om 13:30 uur voor de groepen 3 t/m 6. De eerste prijsuitreiking wordt verwacht rond 17:00 uur. De nummers 1 en 2 per categorie gaan door naar de finale op woensdag 21 juni. Deze finale wordt dit jaar gespeeld op de velden van ZKV Oranje Zwart.

Merel Bilstra van ZKV Oranje Zwart over het schoolkorfbaltoernooi: "Ieder jaar weer een groot feest, het is fantastisch om honderden kinderen met plezier en fanatisme te zien korfballen. Daar doet ZKV Oranje Zwart het voor. Wij willen laten zien hoe leuk korfbal is. Gelukkig werken we daarbij samen met SportService Zwolle. Het toernooi is vrij groot geworden en zij leggen gemakkelijk contact met de schscholen en hebben veel organisatorische ervaring. De samenwerking verloopt altijd prima."

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 16 uur geleden