Afbeelding
Enrico Kolk

Kamperlijntje is van 5 juni tot 28 augustus buiten dienst

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Kamperlijn (Zwolle-Kampen) wordt compleet vernieuwd. Op dit traject rijden vanaf begin december 2017 nieuwe, elektrische treinen.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is er geen treinverkeer mogelijk vanaf maandag 5 juni tot en met zondag 27 augustus 2017. Voor de reizigers op dit traject rijden er bussen. In opdracht van de provincie Overijssel legt ProRail de bovenleiding voor de elektrische treinen aan. Daarnaast komt er een compleet nieuw spoor (grind, dwarsliggers en sporen). Voor de gemeente Zwolle bouwt ProRail een nieuw station en tunnel onder het spoor in Stadshagen. Om de verschillende werkzaamheden uit te voeren, zijn de Blaloweg, Rozentunnel, Scholtensteeg, Stuurmansweg en Bisschopswetering perioden afgesloten. Voor de gemeente Kampen wordt het perron in Kampen aangepast en een voorplein aan de zijde van de IJssel aangelegd.

Reizigers worden in de periode van 5 juni tot en met 27 augustus tussen Zwolle en Kampen met bussen vervoerd. Tussen ’s ochtends van 06.00 tot 09.30 uur en ’s middags van 14.00 tot 18.00 uur worden extra bussen ingezet. Houders van een Trajectvrij-abonnement met aankomst-/vertrekstation Kampen kunnen hun abonnement voor de duur van de werkzaamheden van 5 juni tot 27 augustus omzetten naar Kampen-Zuid of hun abonnement tijdelijk stopzetten. De extra reistijd ligt tussen de vijftien en dertig minuten. De bussen vertrekken in Zwolle aan de zuidzijde van het station (Hanzeland) en in Kampen bij de NS-bushalte aan het Stationsplein.

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer met een NS-bus hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken, voor de reis die begint of eindigt met een NS-bus, kan op het betreffende treinstation via mobiele in/uit checkpalen die op de busstations zijn geplaatst.

In de NS Reisplanner (www.ns.nl) is vanaf tien dagen voor de reisdatum de reis te plannen. Kort voor vertrek is hier het meest actuele reisadvies te raadplegen of kijk op de NS-Reisplanner Xtra App.

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 juni vinden in Kampen de Internationale Hanzedagen plaats. Bezoekers naar dit evenement reizen via Kampen-Zuid. NS zet langere treinen in op de Hanzelijn tijdens de Hanzedagen. Vanaf Kampen Zuid rijden gratis pendelbussen naar het evenement. Zie voor meer informatie www.ns.nl/hanzedagen.

Voor de werkzaamheden aan het spoor, de verhoging van het spoorviaduct over de Blaloweg en de aanleg van de onderdoorgang bij het nieuwe station Zwolle Stadshagen is het tijdelijk afsluiten van de Blaloweg (één rijstrook per rijrichting), Rozentunnel, Scholtensteeg, Stuurmansweg en Bisschopswetering noodzakelijk. De afsluiting van de Rozentunnel is met name in het weekend en in de schoolvakantie gepland om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Omleidingen worden via verkeersborden ter plaatse aangegeven en op www.zwolle.nl/bereikbaarheid.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden