Afbeelding
Siebe van Koerten

‘Van boekweitboer tot dronepiloot’

Algemeen

DALFSEN - Theatergroep de Reizigers speelt op 15 en 16 juni de theatervoorstelling ‘Van boekweitboer tot dronepiloot’ bij ’t Boerhoes in Dalfsen.

In vier eenakters ziet het publiek de opkomst van het rendementsdenken in de agrarische sector en wat dat doet met de binding van boeren met hun land. In deze voorstelling reist het publiek op locatie mee van de verveners die vol idealisme gingen boeren tot aan het boerenbedrijf van nu waar dure landbouwmachines, de wereldhandel en de bank de dienst uitmaken. Het publiek maakt kennis met de rivier de Overijsselse Vecht, Horatius de Vechtganger en de Vrouw met het Zicht. De spelers zijn bewoners uit Overijssel van wie sommigen voor de eerste keer op het ‘toneel’ staan.

De theatervoorstelling ‘Van boekweitboer tot dronepiloot’ is te zien op donderdag 15 juni om 20.30 uur en op vrijdag 16 juni om 20.30 uur op ’t Boerhoes aan de Koepelallee 8 in Dalfsen. Kaarten kosten 7,50 euro per persoon. Kaarten voor de voorstelling kunnen worden gereserveerd per mail Info@boerhoes.nl of telefonisch: (0529) 40 18 78. De voorstelling wordt in verschillende ruimtes op de boerderij gespeeld en is daardoor minder toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Theatergroep De Reizigers opereert op het snijvlak van kunst en cultuur en ontwikkelt theaterprojecten in de traditie van Community Art. Artistiek leider is Cees Bavius.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren